ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΟΣΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ


 Το Εθνικο Ιδρυμα Ερευνων συνδεεται μαζι μας Οντολογικα, Εθνικα,  Πολιτιστικα  και Επιστημονικα.
Το Ζησαμε στην γεννηση του. "Στα Μπετα". ΩΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ. Χρηματοδοτηθηκε απο το Τοτε ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ στο οποιο υπηρξαμε "παρα τω Γενικω Διευθυντη" με ειδικες αποστολες για την αναπτυξη βιβλιοθηκων στην Δυτικη και Κεντρικη Μακεδονια Με Κεντρο την Φλωρινα (βιβλιοθηκες Βευη Κελη, Φανο  )., Κοζανη (Βατερο)  , Πελλα Εδεσσα , και για την συγκροτηση μελετων αναπτυξης. (1) (2)
(1) Το 1.000.0000 ΔΡΧ  που κατεθεσε το ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ για την Γεννηση του ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ.
 Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΝΕΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΟΣΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ
=======================================================
(2) Kαι η τεκμηρίωση του  οντολογικού ομφάλιου λώρου με το ΤΟΤΕ (ΒΙΕ) ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ  λογω (ΒΕΙ ) ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
Καθ Ανδρεας Αθηναιος : Η θητεια μου στο ΒΕΙ ηταν ταυτοχρονα και μια μυηση στην γεννεση ενος Ερευνητικου Ιδρυματος απο τα σπλαχνα ενος Κοινωφελους Ιδρυματος. (του ΒΕΙ). Σε αυτο τον ομφαλιο λωρο εδραζεται ο οντολογικος-ψυχικος μου δεσμος με το Εθνικο Ιδρυμα Ερευνων αλλα και η αξιακη υποχρεωση και να το αγαπω και να το υπερασπιζομαι.
Tο Εγγραφο του Βασιλικου Εθνικου Ιδρυματος της 2 Σεπτεμεβριου 1958 με το οποιο προικοδοτειται η γεννηση του Σημερινου Εθνικου Ιδρυματος Ερευνων (σελ 19 απο την εκδοση 50 Χρονια Εθνικο Ιδρυμα Ερευνων του ΕΙΕ)
 --------------------
3)ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (βλεπε)