ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΝΤΣΑ.



---Από τον Αύγουστο 2018, και σε αλλεπάλληλες συναντήσεις και συσκέψεις με τον Δήμαρχο Ανακτοριου Βόνιτσας και τους Επιτελείς του Δήμου, με την Επιστημονική Επιτροπή του Ιδρύματος Ελληνισμού  Εξετάσθηκαν όλες οι παράμετροι, για την Συγκρότηση και λειτουργία από το Ίδρυμα Ελληνισμού στη Βόνιτσα, ενός Ακαδημαϊκού Κέντρου Πολιτισμού Διεθνούς Εμβελείας.
--Στο Πρόγραμμα του Ιδρύματος Ελληνισμού είναι η Συγκρότηση Ακαδημαϊκών Κέντρων Πολιτισμού ανά την Ελλάδα, όπου Έλληνες και ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίου θα διδάσκουν στα πλαίσια προγραμμάτων ξένων Πανεπιστημίων.  Η Μελέτη του Σκοπού αυτού είναι πολυσέλιδη και η εφαρμογή του πολυπαραγοντικη.
-Μέχρι τον Απρίλιο του 2019,το Ίδρυμα Ελληνισμού  είχε εκπονήσει μια πλήρη μελέτη υλοποίησης   και την Τρίτη 2 Απριλίου  2019, το Σχέδιο Παρουσιάσθηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Φωτογραφίες απο Την Συνεδριαση του Δημοτικου Συμβουλιου

 Το Δημοτικο Συμβουλιο του Δημου Ανακτοριου Βονιτσας στη Συνεδριαση της Τριτης 2 Απριλιου 2019. Θεμα 1ο  στην Ημερ. Διαταξη, η Συγκροτηση ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ, απο το ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Στην Κεφαλη του Τραπεζιου Ο Δημαρχος  κ. Αποστολακης, (κεντρο) και απο πλευρας Ιδρυματος Ελληνισμου, απο αριστερα, ο  Προεδρος της Επιστημονικης Επιτροπης Καθ Νικολας Βερνικος.και  Ο Προεδρος του ΔΣ Καθ. Ανδρεας Αθηναιος.




Ανω : Αριστερά (στη Φωτο) Η Προεδρος του Επιμενουμε Ελλαδα κ Ντιντα Μανωλη, Η  Καθ. Σοφία Δασκαλοπουλου, μελος της Επιστημονικης Επιτροπης του Ιδρυματος Ελληνισμου , ο κ Φιλιππος Ντοβας,  που ειχε και την πρωτοβουλια να φερει το Ιδρυμα Ελληνισμου στη Βονιτσα.



 Η Συνεδριαση υπηρξε θυελωδης καθοτι η Προταση αντιμετωπισθηκε με κομματικα κριτηρια κα  εξελιχθηκε σε πολιτικη αντιπαραθεση, που δεν ειχε σχεση με την ουσια της προτασης αλλα την κομματικη αντιπαραθεση μποστα σε μια προταση που δεν ειναι προταση ρουτινας.
Οι Καθ Βερνικος και Αθηναιος, με πολλα χρονια εμπειριας, Δημοσιας Διοικησης, και Επσημινικης αναλυσης, "διεξηλθον" το θεμα ως βαθεις γνωστες τετοιων καταστασεων και με ιδιαιτερη ζεστασια, εφεραν τους αντιπαρατιθεμενους στην αρχικη τους υποσταση, των διαφωνουντων  μεν, αλλα συμπατριωτων Ελληνων δε,. με πολλα χαμογελα και γαληνη.
 Απο Πλευρα Πολιτκης και Κοινωνιολογικης Αναλυσης, εαν μελετησει κανεις τα πρακτικα του Δ.Σ. εκεινης ης Ημερας, θα εντοπισει ολη την δυναμικη των παραμετρων που σταματουν η καθιστουν ιδιαιτερως δυσχερη την "Αναπτυξη" στην Πατριδα μας .