ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ο  Προεδρος του Ιδρυματος Ελληνισμου Καθ Ανδρεας Αθηναιος στο Αγαθονησι στις 12 Ιουλίου του 2009 ( Η Φωτο ειναι απο σχεδον 10 χρονια πριν)
ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ 2009 ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
 ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝ

1)  ΔΕΣΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗς 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 : ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ ΕΙΣ-"ΡΟΕΣ" ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ

2) ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ PRO NEWS

Με μία πρωτοφανή, προκλητική, επιθετική, επικίνδυνη και παράνομη ενέργεια, ανήμερα της εθνικής επετείου, και με στόχο τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, η Τουρκία δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία ότι εφαρμόζει επισήμως στην πράξη το «ειδικό καθεστώς» αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του Αν. Αιγαίου, το οποίο «έχει χτίσει» με αρωγό και σύμμαχο το ΝΑΤΟ από το 1980 μέχρι σήμερα, με τη βουβή ανοχή και αποδοχή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως φαίνεται και από τα επίσημα έγγραφα που αποκαλύπτει το pronews.
Το πρωτοφανές χθεσινό περιστατικό, αναχαίτισης του πρωθυπουργικού ελικοπτέρου ώστε να μην προσεγγίσει την ελληνική επικράτεια στο Αγαθονήσι ανήμερα της εθνικής εορτής, είναι μοναδικό παγκοσμίως ανάμεσα σε χώρες που διατελούν εν ειρήνη, είναι σύμμαχες χώρες και ετοιμάζονται σε δύο εβδομάδες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν «μέτρα μείωσης  της έντασης».
Όπως προκύπτει από την ολιγόλογη αναφορά στα ΜΜΕ Τούρκου «ανώνυμου αξιωματούχου» τα τουρκικά αεροσκάφη (2 F-4Ε Terminator τα οποία απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Dalaman και πέταξαν σε χαμηλό ύψος 3.000 ποδών για να αναχαιτίσουν το πρωθυπουργικό ελικόπτερο), απλώς «εκτελούσαν τα συνήθη καθήκοντα τους».
Με άλλα λόγια η Άγκυρα παραδέχεται ότι δεν εκτελούσε στρατιωτικές ασκήσεις  ούτε καθημερινές εκπαιδευτικές πτήσεις στην περιοχή του Αγαθονησίου, δηλαδή δεν υπήρχε στρατιωτική δραστηριότητα.
Επομένως τα «καθήκοντα» αναχαίτισης  του πρωθυπουργικού ελικοπτέρου, τεκμαίρονται μόνον από την εφαρμογή των παράνομων και έωλων διαταγών του ΝΑΤΟ, με τις οποίες όλα τα νησιά του Αν. Αιγαίου τίθενται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης.
Με τις διαταγές Λούνς 1980, Σολάνα 1995 και διαταγή του SHAPE 2006 -όλες σε ισχύ διότι ουδέποτε αντέδρασε αποτελεσματικώς η Αθήνα- απαγορεύονται σε όλα  τα στρατιωτικά αεροσκάφη των νατοϊκών χωρών να πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά.
Γεγονός που συνεπάγεται ότι το ΝΑΤΟ - δηλαδή η Τουρκία - εφαρμόζουν στην πράξη την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αν. Αιγαίου, καθιστώντας τα στην ουσία «ξένο κράτος», αφού δεν αναγνωρίζεται η ελληνική εθνική κυριαρχία τους.
Με την χθεσινή της κίνηση η Τουρκία:
  • Παραβιάζει ασυστόλως το Καταστατικό του ΟΗΕ αρ. 2 περί σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας
  • Παραβιάζει τη Σύμβαση του Σικάγο αρ. 3, η οποία απαγορεύει στα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από την ελληνική κυριαρχία
  • Στέλνει στο καλάθι των αχρήστων το Μνημόνιο Παπούλια Γιλμάζ το οποίο υποτίθεται ότι Αθήνα και Άγκυρα θα «επανεξετάσουν» στη συνάντηση των υπουργείων Εξωτερικών στις 12 Απριλίου
  • παραβιάζει ασυστόλως την ίδια τη Σύμβαση της Λωζάννης διότι με το άρθρο 12 της Συνθήκης η Τουρκία δέχεται ότι δεν έχει κανένα κυριαρχικό δικαίωμα πέραν των 3νμ από τις τουρκικές ακτές και κυρίως το άρθρο 13,που απαγορεύει στα τουρκικά αεροσκάφη να πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά του Αν Αιγαίου.
  • Ομοίως οι διαταγές του ΝΑΤΟ είναι παράνομες και έωλες διότι απαγορεύεται η εμπλοκή της Συμμαχίας σε ερμηνεία και παραποίηση Διεθνών Συνθηκών
Παρά ταύτα δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία επιχειρεί στην πράξη την εκδίωξη μελών της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας από τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.


ΔΕΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Έτσι το μόνο σταθερό «σήμα» που παίρνει η Άγκυρα έναν ολόκληρο χρόνο εμπράκτων παρανομιών της και συστηματικών αναχαιτίσεων ελληνικών στρατιωτικών αεροπορικών μέσων στην περιοχή είναι ότι μπορεί να αναθεωρεί μόνη της τις Συνθήκες, μέσω των διαταγών του ΝΑΤΟ περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών του Αν Αιγαίου.
Αυτό τεκμαίρεται από τα πλείστα έγγραφα απελπισίας από το 2007 μέχρι σήμερα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας προς την  στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, ένα από τα οποία αποκαλύπτει το pronews, σύμφωνα με τα οποία το ΝΑΤΟ έχει μετατρέψει την ελληνική κυριαρχία των ελληνικών νήσων του Αν. Αιγαίου σε ξένο κράτος προς τέρψη της Αγκύρας.