ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΚΑΘ ΓΑΙΤΑΝΗ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑ





























Ο Θεσμος των Ημεριδων του Ιδρυματος με την Θεματολογια του παραμενει σταθερος  ενω η κακοκαιρια της Δευτερας ειχε παραλυσει την ανοχυρωτη πρωτεουσα δεν ανεστειλε την συμμετοχη εκλεκτων

Η τεκμηριωμενη εισηγηση της Δρ. Φενιας Στριαγκα εκανε την εναρξη της Ημεριδας


 Ο  Καθηγητης Βερνικος, η Καθηγητρια Δασκαλοπουλου, Ο Προεδρος του Ομιλου Αθηνα-Νοτος Διονυσης Γεωργουτσος

Οι συμμετεχοντες ειναι βαθεις στοχαστες με αγαπη για την Ελλαδα και τον Ανθρωπο


Δρ. Φενια Στριαγκα , Καθ. Βασιλειος Γαιτανης, Καθ. Ανδρεας Αθηναιος







Καθ. Ανδρεας Αθηναιος : Η Επιστημονικη Επιτροπη του Ιδρυματος Ελληνισμου εχει μια αντισυστεμικη προσεγγυση, μια επαναστατικη προσεγγυση και θεση . ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΥΣΤΕΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ. Υπαρχει μεγαλυτερη ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ Πραξη, απο το να δηλωσεις ΟΧΙ ΕΓΩ ΑΓΑΠΑΩ, ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ με τον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ. Εγω αγαπαω και ΕΠΙΔΙΩΚΩ  ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΟΣΟΤΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΟΥ , αλλα την ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ αναζητωντας το φως μεσα απο το αυλο αγαθο της ζωης, κατα το ταξιδι ασκησης προς την Ιθακη., με οδηγο την αγαπη.

Μεταξυ των συμμετεχοντων, Καθηγητες Πανεπιστημιου, Δικαστικοι, υψηλοβαθμα στελεχη του Διπλωματικου Σωματος,  του Υπουργειου Πολιτισμου, και του Υπουργειου Απσσχολησης, Στελεχη των Ε.Δ., και των Σωματων Ασφαλειας, Επιχειρηματιες, Δικηγοροι,  και -αυτονοητα- πολλοι  μεταπτυχιακοι φοιτητες της Θεολογικης Σχολης του Πανεοπιστημιου Αθηνων και φοιτητες του καθ. Βασιλειου Γαιτανη.
                                                                             
Ο Καθ. Ανδρεας Αθηναιος κατα την εισηγηση του : Η "γεννεση" ειναι μια βαθυτερη εννοια και τεκμηριωμενη οντολογικη δυναμικη σε ολες τις επιστημες  που αποδεικνυει το ακυρο  και την απαξια της Μηδενιστικης προεγγισης

Ο Καθ. Βασιλειος Γαιτανης της Θεολογικης Σχολης του Εθνικου και Καποδιστριακου Πανεπιστημιου Αθηνων αναπτυσει την εμπεριστατωμενη εισηγηση του.


 Ο Καθηγητης Νικολας Βερνικος και ο Επιχειρηματιας Μιχαηλ Μπαξεβανης