ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 : ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΖΗΣ


Στην Ημερίδα συμμετείχαν 120 πρόσωπα μεταξύ των οποίων , Διπλωμάτες εκπροσωπούντες τις Πρεσβείες και Τα Προξενεία των Κρατών τους, Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Ερευνητές, Προσωπικότητες του Επιστημονικού και Επιχειρηματικού Κόσμου της Ελλάδας και της Ελληνικής Διασποράς. Συμμετειχαν επίσης και Στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Εργασίας, Υπουργεία στα οποία το Ίδρυμα Ελληνισμού είναι διαπιστευμένο ή/και πιστοποιημένο και έχει υλοποιήσει Κοινωφελές έργο σε συνέργεια με αυτά.

Στην Φωτο (ανω) εικονιζεται η επι μακρον Βουλευτης ΜΑγνησιας κ Ζεττα Μακρη

 Την Ημεριδα συντονισε ο Δημοσιογραφος Γιωργος Καραιβαζ (αριστερα) . Δεξια του, Ο Κεντρικος Ομιλητης Καθηγητης Γιαννης Μαζης,  Ο Προεδρος του Ιδρυματος Ελληνισμου Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος, και ο Συγγραφεας Νικος Ιγγλεσης.
Η Αναπτυξη του Θεματος κρατησε τους συμμετεχοντες σε τεταμενη προσοχη απο τις 7-εως τις 9μμ Δυο Ωρες Μεταξυ των Επισημων Ποσκεκλημενων, η τ. Γενικη Γραμματευς και Βουλευτης Μαγνησιας κ Ζεττα Μακρη
Καθως οι Ημεριδες γινονται με σκοπο να προσφερθει τεκμηριωμενη γνωση που δεν διαχεεται  ακομα και στους πλεον εξειδικευμενους της κοινωνιας . πολλω δε μαλλον στο κοινωνικο συνολο, εγινε εμπεριστατεωμενη Διδασκαλια της Γεωπολτικης Δυναμικης στον Πλανητη και στην σημασια της για την Ελλαδα μας
φ 
Προσωπικοτητες υψηλης διανοησης, μορφωσης, Καλλιεργειας και ενδιαφεροντων, ολοι στην αιθουσα, παρακολουθουν επι δυο ωρες με αμειωτη προσοχη και αφομιωνουν την καινουργια γνωση. Το "Γηρασκω αει διδασκομενος" που ισχυει για ολους μας , στην πραξη.
Του "μαθηματος" ακολουθησε συζητηση
Ο Καθηγητης Βερνικος προσφερει τις γνωσεις του στο διαλεκτικο μερος της Ημεριδας

Ο Καθηγητης Αθηναιος τεκμηριωενει  οτι "Για να εχει κανεις αποψη, πρεπει πρωτα να εχει γνωση." Γνωση επιστημονικα τεκμηριωμενη στην οποια ολοι μετεχουν . ΚΑι αυτο ειναι απαραιτητο στοιχειο της υπαρξης Ελευθεριας και Δημοκρατιας
  Το μαθημα γινεται παντα με ευψυχη προσεγγυση, οπως αυτη που διδαχθηκαμε στους "Κριτωνος Λογους"......

 Καραιβαζ, Μαζης, Αθηναιος, Ιγγλεσης : Την ευψυχη διαλεκτικη παρακολουθει με συμμετοχικη προσοχη, η Δημοσιογραφος της ΕΡΤ  Δεσποινα Κακαλή. 
Διπλα της -δεν εικονιζεται- O δημοσιογραφος κ Μπαλοδημος και η Δημοσιογραφος Μαιρη Μπενεα, που συντονισε την Ημεριδα με κεντρικο Ομιλητη τον Καθ. Βερνικο.


  


Το διαλεκτικο μερος της Ημεριδας ακολουθησε Ελληνικο "Κερασμα" και συζητηση επι του θεματος μεταξυ των συμμετασχοντων.

 Ακρο Αριστερα o Καθ. Βερνικος, Ακρο Δεξια ο Καθ. Μαζης, Κεντρο o Καθ. Αθηναιος και εις των Εφορων του Ιδρυματος Ελληνισμου.

Απο Αριστερα : Ο Καθ. Μαζης, Ο Προεδρος Ξ. Λαμπρακης, Η Προεδρος του Ροταριανου Ομιλου Βουλιαγμενης κ. Μανωλη, Ο Γενικος Προξενος του Ουζμπεκισταν Olin Kazimov, O   Καθ. Αθηναιος, Ο Καθ. Βερνικος και η Καθ Βασιλικη Παρασυρη,  μελος και αυτη της Επιστημονικης Ομαδας του Ιδρυματος Ελληνισμου.