ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Σέ ένα συνέδριο του Εμπορικού Κόσμου της Θεσσαλονίκης στις 29 Απριλίου 2018 διατυπώθηκε με θάρρος και τεκμηρίωση οτι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ   ΜΌΝΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Μια Κρητικιά -Λεβεντοκόριστο- γυναίκα του αδερφού μας Μανώλη δίνει σήμερα ένα ξεχωριστό μήνυμα που και με την λογική του "ρεαλισμού" και με την συναισθηματική νοημοσύνη τεκμηριώνει ένα "πράμμα", πως η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, είναι δεμένη με κάθε "γεωγραφικό" κύτταρο της Ελλάδας που έχει στην οντολογική του Υπόσταση, Ελληνισμό.

Μια Ερώτησή μας στους από αχρωματοψία Πολιτισμών πάσχοντες και εμφανίζοντες το σύμπτωμα του Μηδενισμού και της ισοπέδωσης, θα μπορούσε να είναι: Πολιτιστικά τα ΣΚΟΠΙΑ, τι έχουν σχέση με τον ΧΑΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που δημοσιεύει η Ρένα Μαστορακη.

Αυτονόητο ότι αδυνατούν να το απαντήσουν αλλά ούτε και να το σκεφθούν. Η Αχρωματοψία είναι μια ασθένεια που προκαλεί η ψυχική-νοητική ανάγκη να είναι "όλα ίδια" ώστε να αυτοεξυπηρετείται η ικανοποίηση του υπαρκτού και η αποφυγή του θάρρους και της δοκιμασίας για το ταξίδι προς την Ιθάκη.

Άλλωστε όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι, αισθανόμενοι αριστεροί η μη, που αυτονόητα είναι ενταγμένοι στον Πηγαιμό για την Ιθάκη, εργάζονται ακατάπαυστα στο αμόνι του "Διαφορισμού" που είναι γέννεση πολιτισμού και συνεχής ανανέωση των κυττάρων της Δημοκρατίας, και είναι ακριβώς το αντίθετο και το αντίδοτο των "διακρίσεων".

Δείγμα αυτής της προσέγγισης είναι μια επιχειρηματολογία στον σημερινό τύπο που μεταξύ άλλων διατυπώνει σε άρθρο  ότι "Δεν είναι πρώτη φορά που μια Γεωγραφική περιοχή την μοιράζονται δυο κράτη. πχ οι Άλπεις. Ούτε η Γαλλία ούτε η Ελβετία  διεκδίκησαν το κοπιράιτ του ονόματος. Και οι Άλπεις είναι και Γαλλικές και Ελβετικές...... Εδώ μιλάμε για Γεωγραφία"

Η "επιχειρηματολογία" αυτοακυρώνεται διότι : Η Ελβετία είναι κράτος , δεν είναι Έθνος. Και μάλιστα το αναγνωρίζει και μόνη της διότι έχει "καντόνια". Και ο απλός ταξιδιώτης (με πρωτοταξίδεψε ο πατέρας μου Ο Περσέας το 1961 όταν ήμουνα πρώτη Γυμνασίου) και ως παιδί κατάλαβα εύκολα ότι υπάρχουν "καντόνια" και μάλιστα με ΣΑΦΗ ξεχωριστό Πολιτιστικό χαρακτήρα και ταυτότητα.  Το Λουγκάνο και το Λοκάρνο είναι τόσο Πολιτιστικά όσο και Κουλτουριάρικα (συνήθειες-νοοτροπία),  Ιταλία. Οι Ίδιοι οι Ελβετοί αναφέρονται συνειδητά και με υπερηφάνεια σε Ιταλική Ελβετία, Ενώ αντίστοιχα οι κάτοικοι της Βέρνης και της Βασιλείας είναι η Svitzera Tedeska, δηλ. η Γερμανική Ελβετία, ενώ στη Γενεύη είσαι ουσιαστικά στην Γαλλία. Σε κάθε καντόνι επικρατεί αντίστοιχα η Ιταλική , ή η Γερμανική Γλώσσα. Με τον τότε Διευθυντή του Τουρισμού του ΛΟΚΑΡΝΟ "Λουίτζι Μποναλουμι" με προφανές ιταλικό όνομα να μιλάει με τον Πάτερα μου Ιταλικά. Αντίθετα στην Ζυρίχη ως παιδί έκανα εφαρμογή των πρώτων μου Γερμανικών στην Banhoff Strasse, όπου οι γονείς μου με άφηναν μόνο να συνεννοηθώ και να εμπλουτίσω την  συλλογή μου απο τραινάκια MARKLIN γερμανικής κατασκευής. Τα ανωτέρω αποτυπώνονται και στους πανέμορφους "αληθινούς" Ελβετικούς Σιδηροδρόμους όπου κάθε βαγόνι φέρει τα διακριτικά SBB CFF FFS των Ελβετικών Σιδηροδρόμων, επίσημα ακόμα και σήμερα που εκφράζουν ακριβώς την Καντονιακη σύνθεση της ΕΛΒΕΤΙΑΣ σε Ιταλική, Γαλλική και Γερμανική , σαφώς διακριτή μεταξύ τους, σύνθεση.
Λάθος "επιχείρημα", για να στηριχθεί το βαθύτερο ψυχικό νόσημα που συνειδητά εκφραζεται με τον Μηδενισμό , την Ισοπέδωση και το "όλα είναι ίδια¨. 

Και το επιχείρημα έχει και δεύτερη αυτοακύρωση: Υποστηρίζει ότι εδώ μιλάμε για Γεωγραφία.
Στην Περίπτωση των Άλπεων της Γαλλίας και της Ελβετίας Έχει δίκιο. Όμως στην εφαρμογή τους στα ΣΚΟΠΙΑ, έχει ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. (Logical Fallacy ) Διότι όντως στην περίπτωση των Άλπεων μιλάμε για Γεωγραφία. Και μιλάμε αποκλειστικά για Γεωγραφία  γιατί καμία από τις δυο αναφερόμενες χώρες Ελβετία η Γαλλία, δεν ζήτησε να αποκτήσει κρατική οντότητα και να μπει στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς  με το όνομα "Άλπεις¨.

Το επιχείρημα "εδώ μιλάμε για Γεωγραφία", ικανοποιούσε "κατά προσέγγιση η ενδιάμεση συμφωνία, και η ονομασία ΠΓΔΜ. 

Όσον αφορά το ότι "φταίνε οι Αμερικάνοι", θα αναρωτηθεί κανείς κατά πόσο οι Αμερικανοί θα δεχόντουσαν ένα "ισοδύναμο' (issoquant) που θα έβαζε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ χωρίς τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ως όνομα κρατικής οντότητας,  ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ, και κατά πόσον κάποιοι εκμεταλλεύθηκαν την θέληση των ΗΠΑ να ενταχθεί με την διαδικασία του Κατεπείγοντος η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, για να ικανοποιήσουν την ιδεοληψία του μηδενισμού τους.

Το δε επιχείρημα ότι όποιος διαφωνεί με τα τεκταινόμενα, προκαλεί 'νέο διχασμό', είναι και αυτό 'αυτοακυρούμενο', μια και ένα Δημοκρατικό Δημοψήφισμα θα εξασφάλιζε και την Ενότητα των Ελλήνων και την Ελεύθερη έκφραση της θέλησής τους προς την Διεθνή Κοινότητα που θα ετίθετο ενώπιον των ευθυνών της.

Καθ Ανδρεας Αθηναιος
BA, M.A., MCP, Ph.d., Post Doc.
Case Western Reserve University
University of Pennsylvania
Lindback Award Academic Excellence
Villanova University  1987