ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΓΕΝΝΑΡΗΣ 2011 : ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ


Αυτή ήταν και η Τελευταία μου Εκπομπή στο High TV. Ένα Τηλεοπτικό Σταθμό που εξέφραζε την Ελεύθερη Σκέψη μιας ομάδας καταξιωμένων διεθνώς επιστημόνων, που είχαν το "ελάττωμα" να αγαπούν την Ελλάδα συνειδητά και εάν θέλετε και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΆ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΈΝΑ.
Η αγάπη για την Ελλάδα που την αισθανθήκαμε πρώτα σαν συγκίνηση και που αργότερα καταλάβαμε ως ψυχική εγγραφή, στην ωριμότητα μας , συνειδητοποιήσαμε και τεκμηριώσαμε και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΆ ότι είναι ΑΓΆΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ μια και ο Ελληνικός Πολιτισμός ει ναι ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, που μυεί στην  -και γεννά την- ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ενώ άλλες κοινωνίες είναι ΔΟΜΙΚΕΣ κοινωνίες "κουλτούρας" δηλ φτιαχτών  και προκατασκευασμένων άνωθεν επιβαλλόμενων συμπεριφορών.   
Ο Προκρούστης θεωρείτο ΤΕΡΑΣ και ο ΘΗΣΕΑΣ τον σκότωσε: Προφανώς στην ¨κακιά σκάλα" δεν ήταν  κάποιο ανθρωπόμορφο τέρας όπως περιγράφεται στα Κλασσικά Εικονογραφημένα", αλλά το τέρας της Εξουσίας που διέλυε όσους δεν ήταν "στα μέτρα του¨". Ο Θησέας έφερε την Δημοκρατία και αυτή ισοδυναμεί με..."εκτέλεση" της εξουσίας. 
Για αυτό αγαπάμε την Ελλάδα. Και Συναισθηματικά, και Φιλοσοφικά, και Επιστημονικά. Και αυτή είναι η Παγκοσμια Αλήθειά του Ελληνικού Πολιτισμού.

Καθ Ανδρεας Αθηναιος

ΥΓ
Το φως τρομάζει : Ήταν ένα πρωινό μάλλον αμέσως μετά την (ανωτέρω) εκπομπή των Ιμίων στην οποία είχα προαναγγείλει ότι στην επόμενη θα είχα φιλοξενούμενο τον Οικογενειακό μας φίλο Ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπουλο ΠΝ , που ήταν επικεφαλής της ΚΥΠ την βραδιά των Ιμιων.
Το πρωινό της Ημέρας αυτής της εκπομπής, είχα ανέβει στο Ναό του Απόλλωνα στο Σούνιο. Ο Αγέρας λυσσομανούσε και εγώ σκεφτόμουνα πόσο μας διδάσκει ο ΠΩΣΕΙΔΩΝΑΣ να περιμένουμε να δούμε όλη την Αλήθεια, προτού δώσουμε εμείς 'ΤΕΛΟΣ".
Και εκεί με βρήκε ένα τηλεφώνημα από το High, να με ενημερώσει ότι οι εκπομπές "μου" σταματούσαν. Διότι υπήρξε καταγγελία (με τεκμηρίωσή την εκπομπή μου για τα ΙΜΙΑ) , οτι Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. 

Η Κρίση σας είναι πολύ σημαντικότερη εκείνης των "θεσμικών οργάνων". Άλλωστε στην Ελλάδα ο όρος "Θεσμοί" είναι πλέον συνώνυμό του "Προκρούστη".