ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Η ΜΟΝΟΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ..."ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ", ΠΗΓΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ IMPERIUM

Ανάμεσα στους όντως καλούς μου φίλους, είναι και πολύ αξιόλογα πρόσωπα που υπηρετούν στις Εφορίες. Γυναίκες και άνδρες, Ικανοί, φιλοσοφημένοι, με Αγνή και αθώα ψυχή. Χαίρομαι που τους γνώρισα, χαίρομαι που είναι φίλοι μου. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά, ότι από κανένα και φυσικά από τους φίλους μου δεν ζητώ κάτι που θα ήταν στο παραμικρό διαφορετικό από το ηθικό και το νόμιμο. (Και οποτε διαφωνω με τον Νομο, απλα απεχω αλλα δεν τον παραβιαζω γιατι εχω καλυτερα πραγματα να κανω...) . Γιατι στις αρχες μου φιλια σημαινει ταύτιση ψυχων και οντολογικων υποστασεων. Οι λειτουργικές σχεσεις που βασιζονται στη σκοπιμότητα της συναλλαγής δεν λεγονται φιλια, λεγονται απλα "συναλλαγη" που ισως περιτυλίγεται και με τα χαμογελα μιας ανευ αντικρίσματος και περιεχομενου κοινωνικότητας και ευγένειας, που εξαφανιζεται μολις η μια πλευρα "δεν σε εχει αναγκη" η δεν προσδοκα πλεον καποιο όφελος. 



Στο φορολογικό όμως μηχανισμο της Χωρας υπαρχουν και στελεχη αδιαφορα, "δυστροπα", και αδικα. Υπαρχουν στελεχη με κλειστο μυαλό, και με αρνητικη προσέγγιση σε ολα, Χωρις απαραίτητα δολο για εκβιασμο η συναλλαγή, τα "στελεχη" αυτα, διακατέχονται απο μια κακια και μιαμανια οτι η φορολογικη αρχη "εχει δικιο" και οτι ολοι οι υπολοιποι ειναι ασημαντα οντα που δεν ειναι δυνατον να εχουν δικιο, εστω και εαν σαν φορεις η σαν προσωπα ειναι αποδεδειγμενου ηθους, μορφωσης και καταρτησης. Ολη αυτη η νοοτροπια εχει δημιουργησει την αισθηση του Κρατους - Εχθρου και φυσικα το εντελως αντι-αναπτυξιακο κλιμα. Ποιος σοβαρος ανθρωπος που θεωρει προυποθεση να τον σεβονται οταν σκοπος του ειναι η εντιμη δημιουργια να αποδεχεται οτι για να το πετυχει αυτο πρεπει να αποδεχθει την "ταπεινωση" των σκοπων του. 


Το Παναθηναικο Σταδιο ανοικει σε Ιδρυμα του οποιου το Δ.Σ. διοριζεται απο το Υπουργειο Οικονομικων με Υπουργικη αποφαση. τα Εθνικα Κληροδοτηματα οπως το Ολυμπιακο Σταδιο, αφου αυτοι που τα δημιουργησαν εχουν εκλειψει, ουσιατικα ειναι ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ. 

O Μανιακος Χαρακτηρας του Συστηματος, φθανει μεχρι του σημειου να φορολογει τον ευατο του. Μπορει για λογους Δημοσιων Σχεσεων να αποδιδεται ως λαθος αυτων που συμπληρωσαν την Ε9. Αλλα το επικινδυνο δεν ειναι το λαθος. Το Καταστροφικο ειναι οτι ΤΟ ΛΑΘΟΣ θελει να επιβαλλεται ως ορθο, και να "ευτελιζει". 

Η διαστροφη του συστηματος εχει δυο πλευρες. Την -απο τους φορεις μας-  απορριπτεα νοτροπια οτι Ο Πολιτισμος ειναι Business (νοοτροπια που χωθηκε μεσα στις Αστικες Εταιρειες Μη Κερδοσκοπικου Χαρακτηρα και τις καταντησε "επιτηδευματιες") και.....
Tην Μανια του Φορολογικου Μηχανισμου να προσπαθει να χαρακτηρισει τα παντα ως επιχειρηση η ως επιτηδευμα, και να ισοπεδωνει τα παντα εξισώνοντας την ακρόπολη και το Παναθηναικο Σταδιο με το Μπακαλικο της Γειτονιας. 
Η κοινωφελεια , Τα Ιδρυματα, και καθε πραγματικη ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ειναι τουλαχιστον ΧΥΔΑΙΟ να χαρακτηριζεται "επιτηδευμα". 
Οσο και εαν θελουν καποιοι να πειθουν τον ευατο τους οτι κατι τετοια οφελονται σε λαθος, το λαθος ειναι βαθυτερο , ειναι στην απουσια παντελους αγνοιας και σεβασμου στον Πολιτισμο και στην Κοινωφελεια, και στην Νομοθεσια που υπαρχει για αυτα.  Η παντελης αγνοια των Νομων της Κοινωφελειας, οδηγει στην "επιλογη" και εφαρμογη "νομων και διαταξεων" ασχετων με την Κοινωφελεια, και αποτελει ΠΗΓΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ .

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ...ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.....