ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ


ΤΑ 40 ΠΑΙΔΙΑ ,  ΟΙ 2 ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΠΕΡΙΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ. Η ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ κ. ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΝΕΙΟΤΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ. ΑΓΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΤΙΑ (ΤΟ ΑΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΩΡΑΝΘΕΙ) ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΕΥΛΑΒΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...... "Στα περιθωρια της επισκεψης".....

Η Σκοπελος ειναι γνωστη ως ορμητηριο ΠΕΙΡΑΤΩΝ και τα παιδια εχουν μεγαλωσει με ιστοριες πειρατων και εχουν ακουσει για θησαυρους που βρισκονται στο βυθο γυρω απο το Νησι. Ετσι οταν ειδαν τις Τριηρεις και τις Πεντηκοντορους. Τα Βυζαντινα καραβια και ολα τα αλλα σκαρια Της Ελληνικης Επαναστασης του 1821, ΦΩΝΑΞΑΝ : "ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ" !!!! Ηταν μια πολυ καλη εκπαιδευτικη ευκαρια, να μαθουν για το Ελληνικο Πλοιο απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα, μεσα απο τα ομοιωματα πλοιων, αλλα και τους πινακες με ολη την εξέλιξή του ελληνικου πλοιου.

Η προθήκη  του Υποβρυχιου Κατσωνης , εκανε τα Νεανικα ματια να διασταλουν. Ενω το Ελληνικο ΝΟμισμα απο την Αρχαιοτητα μεχρι σημερα τους εδωσε τα πρωτα ερεθισματα, ωστε "οταν μεγαλωσουν" να ασχοληθουν (καποιοι) με την ...Νομισματικη Πολιτικη της Ελλαδας.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ εχει "χαρακτηρισθει" απο τους Γλωσσιωτες ως ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.
Η Επισκεψη των μαθητων ειχε εκπαιδευτικο χαρακτηρα και Δικαιωθηκε,.



ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

"ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΕΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ" ΟΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΝΠΙΔ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  ΝΠΙΔ , Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ,, ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ