ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ : ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΠΕΔΩΣΕ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πολιτισμος προσδιοριζει την Οντολογικη Υποσταση της Ελλαδας. 
Ελλαδα ειναι οι αξιες, οι εννοιες , η Ταυτοτητα και αρα η ζωη, το περιεχομενο της ζωης, που μας προσφερει αφειδώλευτα η Πατρίδα μας . Οποιος εχει την ψυχικη και πνευματικη ικανοτητα, η και την ευλογια,  να διαισθανθεί η και να κατανοήσει αυτη την Υποσταση που ειναι,  αλλα και η υπόσταση που μας προσφέρει η Ελλάδα, αντιλαμβανεται την Ελλαδα ως υπαρκτη οντοτητα, ως ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ ΖΩΗΣ.
Και Καθως η ψυχη του και η Ελλαδα γινονται ΕΝΑ, προχωραει μεσα στην αγκαλια αυτης της ΠΑΤΡΙΔΑΣ προς το ΦΩΣ. Φως ηλιου αλλα και φως αυλο που τουτη η μοναδικη αγαπημενη προσφερει απλοχερα.
Τα ΣΥΝΟΡΑ θα εχουν νοημα οσο ο οντολογικος πολιτισμος θα ειναι κατι εντελως διαφορετικο απο τις Δομικες Κοινωνιες. 
Τα ΣΥΝΟΡΑ και μαλιστα ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ θα εχουν απολυτη σημασια και σκοπο υπερασπισης,  οσο ο Φασισμος της προκατασκευασμενης Δομικης Κοινωνιας των "στερεοτυπων ",  επιχειρει να καταλυσει τον Ανθρωποκεντρικο Πολιτισμο και να αλώσει τον Ανθρωπο και την Κοινωνια, μεταλλασσοντας την σε μηχανιστικη διαχειριση μαζων. 
ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,   Ο Ανθρωποκεντρικος Πολιτισμος,  που σκοπο του εχει να μυει στο ΦΩΣ και στο Απεραντο της Ανθρωπινης ψυχης μεσα απο το Γαλαζιο του Ουρανου και το "Θαλασσι" του Πελαγου, πρεπει να παραμεινουν απαραβιαστα. 
ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.
 ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ*

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ειναι "Το αηδονι του Καστελοριζου¨. Στην καρδια μας περαλαβε την Σημαια απο την ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ. Και Κραταει ψηλα την Ελληνικη Σημαια του Πολιτισμου στο Καστελοριζο.

Το Ιδρυμα Ελληνισμου σε αναγνωριση της προσφορας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ στον Πολιτισμο, στα πλαισια της εκδηλωσης για το Καστελλοριζο που ελαβε Χωρα αποψε (10/11/΄2018) στον Πειραια,  της Επεδωσε ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ υστερα απο αποφαση του Δ.Σ. που επεσφραγισε συγκεκριμενη εκφραση εκτιμησης  της εξ ακαδημαικων Επιστημονικης του Επιτροπης.




 Η τιμηθεισα Ευαγγελια Ξενοπουλου με την Φορεσια του Καστελόριζου. (Η Φωτογραφια ειναι της 19 Μαρτιου 2018, απο εκδηλωση με Αμφιτρύωνα τον Ευπατριδη Εφοπλιστη Ανδρέα Ποταμιανο

------------------------------------------------------------------

*Την Ελλαδα ως ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ , ως ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ, ειδε ο στοχαστης Φωτιος Λεπιδας