ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ


Βονιτσα Κυριακη 5 Αυγουστου  
Το Βενετσιανικο Καστρο της Βονιτσας ειναι ενα απο τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Μελετη και Εκδοση σε Επιστημονικο Τόμο του Καθηγητη Νικολα Βερνικου. (περισσότερα εδω)
Με αφορμη το γεγονος οτι η Ελληνικη Σημαια στο Καστρο χρειαζόταν άμεση αντικατάσταση, η ομαδα εβαλε ως πρωτο στοχο την επισκεψη στο Καστρο.





Το Καστρο ειναι πνιγμένο στην βλάστηση. Το 2013-2014 το Υπουργειο Πολιτισμου ειχε κανει χρήση του Θεσμου της Κοινωφελους απασχολησης και σε συνεργασια με Ιδρύματα μεταξύ των οποιων και το Ιδρυμα Ελληνισμου και το Κοινωφελες Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος ειχαν ολοκληρωσει εργα προσβασιμοτητας σε αρχαιολογικα μνημεία, εργα τα οποία συμπεριλάμβαναν και την απομάκρυνση βλάστησης που ειναι και επιβλαβής για τα μνημεία, αλλα και για την προσβασιμοτητα και την προβολή τους.






Το Καστρο εχει μια καταπληκτικη θεα για την Ιστορικη Πολη, αλλα απο την Πολη της Βονιτσας ειναι δυσκολα ορατο μια και εχει πνιγεί απο την βλάστηση.



Η 5 μελης ομαδα αποτελουμενη απο 3 καθηγητες Πανεπιστημιου, φθανει στον Πυργο (κατω), με προθεση να αντικαταστήσει την Ελληνικη Σημαια που εχει "κουρελιαστει", με μια καινουργια






Το Βενετσιανικο Καστρο της Βονιτσας ακολουθει την "τυχη" της Ελληνιικης Περιφερειακης Πολιτικης της..."Ξεχασμενης Ελλαδας" και απόδειξη αυτου δεν ειναι μονο η "κουρελιασμένη σημαία" αλλα και οι μεγάλες ρωγμές στο τείχος





Οι "κουρελιασμενες" Ελληνικες Σημαιες στα Καστρα, ειναι μια παγια θεση προς την Ελληνικη Σημαια. Ειναι "δειγμα" της απουσιας περιφανειας, ή ενα μεσο επιβολης της παραμελησης των Συμβολων της Οντολογικης Υποστασης, ωστε να χαθει το συνειδητο της υπαρξης της.





Ενα "κρατος" που ειναι "μανιακο" με αυτοτελη προστιμα για φορολογικα θεματα (κατι που σε κανενα αλλο κρατος του Κσομου δεν ισχυει) εχει απολυτα απροστατευτη την Σημαια του και την συνειδητη  αξια (πριν αυτη γινει υποχρεωση) ωστε η Σημαια του να κυματιζει και να μην ειναι ποτε ξεχασμενη στον Ιστο, που συνηθως ειναι και αυτος "χαλασμενος", οπως και στην περιπτωση του Καστρου της Βονιτσας. Ετσι η "αποφασιστικη" μας εξορμηση για να κανουμε επαρση Σημαιας στο Καστρο απεβη ακαρπη..


Η Ελλάδα ειναι μια συνθετη ομορφια. Υστερα απο την Επιστημονικη-Ερωτικη σχεση με την Ιστορια η συνειδητη αξια της οποίας ειναι η διαχρονικότητά της στην Γεωπολιτική και στον Πολιτισμο, ακολουθεί η Ερωτική Σχέση με το Γαλάζιο που ειναι μήτρα της ικανότητάς μας να οραματιζόμαστε, να ονειρευόμαστε και να ασκουμεθα σε μια ζωη που είναι εκφραση ψυχης και συναισθήματος, που προσδιοριζουν  αξιες που δημιουργουν οντοτητες και παραμενουν πεισματικα εξω απο "δομες" στις οποιες υποσυνείδητα η και συνειδητα αρνουμεθα να ενταχθουμε. Και αυτο ειναι ΑΡΕΤΗ οχι "κουσουρι".

 ΜΕΣΗΜΕΡΙ
 Ωρα για μπυριτσα, ουζάκι και μεζεδάκι Θαλασσινό. Η Ελληνικη "παρεα" . Με καρδια, και ψυχη. Μεγαλοι και παιδια μαζι στο ιδιο τραπεζι. ΜΑΖΙ. Και μεσα στην αγγαλια του γαληνιου γαλαζιου.









Η ανεμελιά του Καλοκαιριου, τα παιδια που παίζουν στο νερο.
  





















 ΑΠΟΜΕΣΗΜΕΡΟ 4.30μμ
 ΑΠΟΜΕΣΗΜΕΡΟ



ΟΙ Οικοδεσποτες,  μας εφεραν στο Ξενοδοχειο για την μεσημεριανη αναπαυση, ομως εμεις το "σκασαμε"¨για μια προσωπικη ερωτικη συναντηση με την Ελλαδα.
Θελαμε να "βγουμε" μαζι της χωρις την παρεα. Οι ερωτευμενοι θελουν να μενουν και μονοι με την αγαπη τους..... 
 
 Πηραμε παλι το δρομο προς τα δυτικα, και θωρώντας απο μακρια το Καστρο, περπατήσαμε στην παραλία.....
 Ταβερνάκια της παραλίας. Ειναι τόσο όμορφη η Ελλάδα....
Η Παραλια Ελευθερη και Δημοκρατικη, Χωρις Περιφραξεις και χωρις την επιβολη στον Ανθρωπο απο την οικονομικη εκμεταλευση το πλουτου και την διατακτικη πειθαρχεια της λεγομενης οργανωμενης παραλιας. ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ.......


Το Ταβερνακι αδειασε και απο την τελευταια παρεα και ετοιμαστηκε για το βραδυ


 Να και το "παγωτατζιδικο" που βαλαμε στο ματι απο χθες το βραδυ......  μμμμμ  Μεσημερι και Παγωτο στην Αυγουστιατικη Ελλαδα. (Ευτυχως δυο μερες μετρανε για ψυχικη εγγραφη ενος ολοκληρου καλοκαιριου)... και εδω θα κατσουμε για να ονειρευτουμε, να ερωτοτροπισουμε με την Ελλαδα, και σαν μικρα παιδια στην αθωοτητα του Καλοκαιριου, "να φαμε παγωτο". μμμμμμ
 




Το Δημαρχειο




...α εδω ειμαστε.......

και να και το "ξεμοναχιασμενο" τραπεζακι μας διπλα στον Λιμενοβραχιονα οπου χθες ελαβε Χωρα η Τελετη κατα την οποια ο Καθ. Βερνικος αναγορευθηκε Επιτιμος Δημοτης Βονιτας



 Τα "ωραια" πρεπει να φωτογραφιζονται. Να το παγωτο μας !!!! Και δεν θα το πουμε πουθενα να μην μας μαλωσουν.....σσσσσσσσσ......

 Και απο τιμες 1.50 η μπαλα παγωτου και μεγακη μπαλα και με σιροπι-καραμελα..........

 Χθες βραδυ στο Λιμενοβραχιονα δοθηκαν μηνυματα για πολιτισμο και προτυπα προς μιμηση. Δεν ηταν μια απλη εθυμοτυπικη τελετη, αλλα "πανεπιστημιακη διδασκαλια" για ολη την Κοινωνια ακομα και για τα μικρα παιδια.




Ωρα για Επιστροφη, και στο δρομο το καλοκαιρι στο μεγαλειο του.


Τυγχανει να αγαπαμε τα σκυλακια και κοιταξαμε τρυφερα τον φιλαρακο μας που απολαμβανε τον μεσημεριατικο υπνο του.

...παιδια αυτος στην περιοδο "κατοχης" που ζουμε δεν εχει ΑΦΜ (τουλαχιστον ...ακομα)
 Απογευμα  και παιρνουμε το δρομο προς το ξενοδοχειο μας. Μας περιμενει η Ομαδα για τον Απογευματινη μας εξορμηση.......

 Πολλα παραδοσιακα "κομματια" στον οικιστικο ιστο της Βονιτας



Οι Καθηγητες Βερνικος και Δασκαλοπουλου, σε απογευματινη ετοιμοτητα



Φυσικα ολοι σε απογευματινη Ετοιμοτητα
 Ειναι 7μμ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ και ακομα ο ηλιος ψηλα......

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ   ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Στον Εσπερινο της Εκκλησιας οι Ελληνες προσερχονται ντυμενοι στα "καλα" τους. Ενα Κερι στα εικονισματα για το Θαυμα που θα ερθει υπερβατικα, εναντια στο καθε κακο που καπου μελεταται.

Συναξη γυρω απο την εκκλησια: Θαλεγε  κανεις πως απο καπου θα φαινοταν ο Κολοκοτρωνης πανω στ αλογο να φωναζει¨: ΕΛΛΗΝΕΣ


Να και ενας ιπταμενος φιλος στο σπιτι του. Η εξορμηση μας εδωσε πολλα




















Στο Δρυμο το Βραδυ...αποχαιρετιστηριο Δειπνο.  Η Βονιτσα εχει πολλα να δωσει και εμεις πολυ εργασια για να ανακαλυψουμε τον πλουτο της Γνωσης που προσφερει.
Η Ζωη ως ασκηση, αναζητηση και Δημιουργια, ειναι ενα ταξιδι για την Ιθακη, ενα ταξιδι προς την Αληθεια και το φως