ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

Απο τα πολλα που εχει να δωσει η Κοσμοπολιτικη Ιστορια της Βονιτσας, μερικα εχουν εκδοθει σε εκδοσεις τεκμηρίωσης.
Ξεφυλλίζοντας μερικα απο τα βιβλια το βραδυ, με συντροφια το ψιθύρισμα της θαλασσας, σκεφθηκαμε πως εαν ρωτησουμε "που έγινε η Ναυμαχια αναμεσα στον Στολο του Αντωνιου και της Κλεοπατρας, ενατιον της Ρωμης, πολλοι θα εχουν την εντυπωση οτι η Ναυμαχια αυτη εγινε ανοιχτα της Αλεξανδρειας στη Θαλασσα της Αιγυπτου. Αυτο ομως ειναι HollyWood, που δεν κανει επιστημη αλλα ενεργει "χαριν του θεαματος". Και η σχετικη Ταινια δειχνει την Κλεοπατρα να παρακολουθει την Ναυμαχια απο το Παλάτι της στην Αιγυπτο.
Τωρα γιατι το ιδιο Θεαμα δεν μπορει να προσφερθει χωρις στρεβλωσεις της Ιστοριας, αναγεται ειτε σε αγνοια αλλα ισως και σε σκοπιμοτητα.

Ευκαρια η αναγνωριση του Καθ Βερνικου ως Επιτιμου Δημοτη Βονιτσας, να θυμίσουμε οτι η Ναυμαχια Εγινε στο ΑΚΤΙΟ, στην  Ελλαδα μας που μπορει να μας διδαξει Σοφία και γνωση, αλλα και να μας δωσει απειρα ενδιαφεροντα για δρασεις που εγιναν εδω, η μελετη και γνωση των οποιων γεμιζει την ζωη, χωρις να χρειαζονται οι φαντασιωσιακες τηλεοπτικες παραγωγες αμερικανικων αστυνομικων εργων ή ηλεκτρονικα παιχνιδα στο κινητο, για να γεμισει .."κενο¨.
Αν καταλαβεις την Ελλαδα, μπορεις να βλεπεις ζωντανα (Ελληνιστι ....Live)  ενα Κοσμο ολοκληρο με την νοηση και οχι με την ψευτικη εικονα.



 
ΜΙΑ ακομη εμπεριστατωμενη εκδοση για το ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.......

Η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ειναι Συλλογοε Ερευνας - Πολιτισμου και Περιβαλλοντος.