ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΣΑΣ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΞ/ΚΟΣ Λ/Σ ε.α. ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΕΦΟΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Πρ. ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ – εξέρχεται σύντομα από το Νοσοκομείο

ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

Την Περασμένη Εβδομάδα, ο Πρωην Λιμενάρχης Σκοπέλου και Έφορος του Ιδρύματος Ελληνισμού κ. Νικόλαος Κστσαρης χρειάσθηκε επείγουσα Ιατρική Επέμβαση και περίθαλψη. Ενώ η Οικογένεια του έσπευδε στο πλευρό του στην Ύπαιθρο της Σκοπέλου, Ασθενοφόρο του ΕΣΥ με γιατρό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, έσπευδε στο απομακρυσμένο σημείο όπου ευρισκετο ο Πρωην Λιμενάρχης. Το ασθενοφόρο μετέφερε κατεπειγοντως τον πρωην Λιμενάρχη στο Κέντρο Υγειας ενώ κατά την διαδρομή η Γιατρός συνέχιζε τις προσπάθειες και τον αγώνα να τον κρατήσει στη ζωή. Ελικόπτερο απογειώθηκε αμέσως και μετέφερε συνοδεία γιατρού τον Νίκο μας στο Νοσοκομείο του Βόλου, το οποίο, με εντολή του Υ. Υγειας , ήταν σε επιφυλακή. Το ελικόπτερο προσεδαφίσθηκε στο Λιμάνι σε μια κινητοποίηση που θύμιζε οργανωμένο Κράτος όπου όλοι ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ., ο Εφορος Σκοπέλου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Μετά από 48ωρη περίθαλψη του εκεί , μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λάρισσας όπου ο Καθ. Σκουλαρικης τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη, έδωσε αγώνα και κράτησε στη ζωή τον Πρωην Λιμενάρχη, ο οποίος σύντομα παίρνει εξιτήριο.

Το πρώτο συναίσθημα είναι να ευχαριστήσουμε με δάκρυα τον Θεο, που χάρισε τον φίλο μας πρώτα στην Οικογένεια του, στους δικούς του, και τελευταία σε εμάς τους φίλους του.

Το δεύτερο δίδαγμα, είναι ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε να είμαστε Και Αποτελεσματικοί, Και Υπεύθυνοι, Και Περήφανοι για το ότι είμαστε Άνθρωποι και ΕΛΛΗΝΕΣ. Γιατί Έλληνας σημαίνει πρώτα ΕΣΥ , ΕΜΕΙΣ και τελευταία «εγώ». Όταν ξαναβρίσκουμε αυτά τα φτερά τα πρωτινά μας τα μεγάλα, μπορούμε να τιμήσουμε τον Όρκο του Ιπποκράτη και να «φυλαττομεν πίστη στην Πατρίδα.» να μεγαλουργούμε, να δημιουργούμε, να δικαιώνουμε τον Άνθρωπο.

Το ΕΣΥ έδειξε πως μπορεί. Είναι θέμα ήθους και ελευθερίας της ψυχής να μπορούμε να εκφράζουμε τον αληθινό μας εαυτό μακριά από την ευτέλεια και την Μιζέρια που διακατέχει και κατατρέχει τον τόπο.. Το Ίδρυμα Ελληνισμού συγχαίρει όλο το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κινήθηκε με αυταπάρνηση τιμώντας την αποστολή του.

Ίσως να πρέπει να θυμηθούμε ότι εμείς Οι Έλληνες δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο ο ένας από τον άλλον και τίποτα το ακατόρθωτο από την οργανωμένη Πολιτεία.