ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΘΑΡΟΥΝΙΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ







Γραφει ο Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος

Τα Θαρουνια Αλιβεριου Ευβοίας, υπηρξαν μια Κοινότητα γεμάτη ζωντάνια, μέχρι τότε που το Εχθρικό προς τους Έλληνες και την Πατρίδα Κράτος που οι πολιτικές του επιλογές είναι …”η Συμπαγής Πόλις» και οι Περιφερειακές Ανισότητες που έχουν σαν αποτέλεσμα την αναπαραγωγή της υποτέλειας της Χώρας στον ξένο παράγοντα, έκοψαν τις λεωφορειακές συνδέσεις με το Αλιβερι και οι Θαρουνιωτες "μετανάστευσαν" στο Αλιβέρι. Αν Η Εξουσία με την δυνάμεις πειθαναγκασμού και εξαναγκασμού που χρησιμοποιεί για να επιβάλει τους μετανάστες που φέρνει το Δουλεμπόριο στην Ελλάδα, στην Ελληνική Κοινωνία, χρησιμοποιούντο για να καμφθούν οι παράγοντες που συνθέτουν το εχθρικό τοίχος και να μεταβληθούν όλες οι δυνάμεις που αναχαιτίζουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα, και να μετατραπούν σε δυνάμεις που προσκαλούν (οχι δουλεμπόρους) αλλά Ελληνικές Δυνάμεις για επένδυση και Περιφερειακή Ανάπτυξη, η Ελλάδα δεν θα εξαναγκάζετο στη Μιζέρια που βιώνει, ούτε στην αδικία, την ανισότητα και την κακομοιριά, που μόνο τυφλοί η πληρωμένοι θα μπορούσαν να υπερασπίζονται ως επιτυχία....

Όλοι όσοι αγαπάμε την Ελλάδα και την Ελληνική Περιφέρεια, με όλες μας τις δυνάμεις εργαζόμαστε για το αντίθετο της σημερινής και μακροχρόνια επιδιωκόμενης πραγματικότητας.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (Δ.Α.Σ.Α.) μαζί με το Ίδρυμα Ελληνισμού, στα πλαίσια του «Γ ΚΠΣ Β Κύκλος Απασχόληση με την ενεργό συμμετοχή των ΜΚΟ (όπως είναι η ΔΑΣΑ) υλοποίησε ενα πρόγραμμα στα Θαρουνια, με την συνεργασία του συλλόγου των Απανταχού Θαρουνιωτων. Το Πολιτιστικό Κέντρο εξοπλίσθηκε με σύγχρονα οπτικοαουστικά μέσα , και με μια μεγάλη βιβλιοθήκη (επίπλωση) αλλά και με τα πρώτα βιβλία.

Το Πολιτιστικό Κέντρο λειτούργησε μέσα στο 2008 με την απασχόληση της Γεωργίας Κουσερη και θα λειτουργήσει και εφέτος τους Καλοκαιρινούς μήνες.

Η ΔΑΣΑ και το ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ καλούν όλους τους Θαρουνιωτες, να δωρίσουν βιβλία από τις βιβλιοθήκες τους, για να γεμίσουν τα ράφια στην αρκετά μεγάλη βιβλιοθήκη των Θαρουνιων. Έτσι όλοι θα ξέρουν ότι πηγαίνοντας στο Σπίτι στο χωριό μας για το Σαββατοκύριακο, θα μπορούμε να βρούμε και κάποιο βιβλίο να δανειστούμε να διαβάσουμε.

Η Γεωργία Κουσερη που λειτούργησε του Πολιτιστικό Κέντρο το 2008, είχε την πρωτοβουλία να το λειτουργήσει και ως αίθουσα αναμονής όσων επισκέπτονταν το Αγροτικό Ιατρείο που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο. Έτσι παιδικά βιβλία, DVD με παραμυθία που θα βλέπουν τα παιδιά ενώ αναμένουν τον Γιατρό, θα ήταν πολύτιμα στοιχεία εμπλουτισμού.

Ο τόπος που μας γέννησε έχει πάντα την δύναμη να δίνει δύναμη στην ψυχή μας, ελάτε να δώσουμε ζωή στον τόπο από τον οποίο μας ανάγκασε να φύγουμε το εχθρικό προς τους Έλληνες Κράτος.

Ελάτε να δώσουμε βιβλία και DVD για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Κέντρου Θαρουνιων. Φέρτε τα μαζί σας κάθε φορά που έρχεσθε στο χωριό και κυρίως στο Μεγάλο Πανηγύρι του Ιουλίου.



ΥΓ Ευχαριστουμε τον πρ. Προεδρο των Απανταχου Θαρουνιωτων Δρ.Νικο Γιανουλη που μας εφερε  στα Θαρουνια και μας εδωσε την χαρα της δημιουργιας για κατι που εκεινος τοσο ηθελε.