ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 : ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ




Θα την θυμομαστε αυτη την 25η Μαρτιου, οχι τοσο γιατι "Μειναμε Σπιτι" αλλα γιατι -ως ΝεοΕλληνες- πλησιασαμε οσο ποτε αλλοτε, το ΜΑΖΙ της Οντολογικης μας Υποστασης.Οι Ελληνες της Ελλαδας των Οριζοντων και της Οικουμενης, εχυυμε κατι κοινο. Ειναι αυτο που μας ενωνει στα δυσκολα. Ειναι αυτο που λεμε ΠΑΤΡΙΔΑ. Μια "Ομορφη" που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ, και που περα απο την εξωτερικη της Ομορφια σαν Ιδανικη Γυναικα, ειναι η Τελεια ΜΑΝΝΑ που σε ενατρεφει με αξιες σμηλεμενες απο ηλιο στο ασπρο του Μαρμαρου αλλα και της Πετρας, και εννοιες που φαινονται ξεκαθαρες στον οριζοντα του γαλαζιου μεσα στην Μουσικη της Θαλλασσας και στο Φως του Ουρανου. Ελλαδα Μητρα Πολιτισμου, Ελλαδα η Μητρα της Μαννας μας.
Και αυτη η οντολογικη μας Υποσταση, ειναι η ΠΑΤΡΙΔΑ που μας ενωνει.

Τουτη την 25η Μαρτιου οι Ελληνες και οι Ελληνιδες ειχαμε ΔΥΟ ΚΟΙΝΑ ΕΝΕΡΓΑ ΒΙΩΜΑΤΑ  ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ. ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ" , ή  εστω το απλο κοινο οτι ολοι ειμαστε σπιτι, οχι σαν κοινη Δομικη (ευτελλη οπως ολα τα Δομικα) συνεκτικη σχεση, αλλα σαν ψυχικο, συναισθηματικο, νοητικο δεσμο, Ως Κοινο Ψυχικο Κραδασμό.

Για πολυ καιρο μας ειχε λειψει το ΜΑΖΙ, Και σημερα διψασμενοι,  πιναμε το αθανατο κρασι του 21 χωρις να το χορταινουμε. Ειχαμε καιρο Ο Δημοσιος Λογος, να Αρθρωνει  Δημοσια, το ονομα Ελλαδα. Το "ακουσμα"Ελληνες.
Για χρονια βομβαρδιζομαστε απο μηνυματα Δομικου Υπαρξισμου, διατυπωμενα απο συστηματα και ανθρωπους, που νομιζουν οτι ανακαλυπτουν κατι καλυτερο, επιθετικα και απαξιωτικα εναντια στην Οντολγικη Υποσταση Εννοιων και Αξιων,   μη αντιλαμβανομενοι οτι δεν υπηρετουν την Ελευθερια και τον Πολιτισμο, αλλα την σκοπιμοτητα της αποκαθηλωσης του Πολιτισμου απο προκατασκευσμενες συμπεριφορες, που δεν υπηρετουν τον Ανθρωπο, αλλα την υποταγμενη ενταξη του σε ενα "συστημα"¨ομογενοποιημενων συμπεριφορων χωρις περιχομενο και ουσια.

Ατυχως -ισως  ζαλισμενοι απο τα τεχολογικα εργαλεια που συνεχως εξελισσονται , τα οποια δεν αντιστρατευονται ως εκ της υπαρξης τους και μονο τον Ανθρωπο-, καποιοι συναθρωποι δεν αντιλαμβανονται οτι αυτο το οποιο ενστερνιζονται σαν εκσυγχρονισμο και προοδο  δεν ειναι παρα μια μεταλλαξη απο την οντολογικη κοινωνια του Πολιτισμου, στην Δομικη Υπαρξιστικη Μηδενηστικη βαρβαροτητα πανω στον Ανθρωπο.

Αυτες οι κακοηχες, αποκρουστικες στην οψη, διατυπωσεις "κακοσμιας",   εχασαν εφετος τον πρωταγωνιστικο τους ρολο.
Και σμιξαμε ξανα ΜΑΖΙ σε αυτα που μας ενωνουν.

Για να ειμαστε μαζι οντολογικα, -με την καρδια, την ψυχη και το συναισθημα- πρεπει να υπαρχουν σημεια ΤΑΥΤΙΣΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥ. Και Ψυχικο Κραδασμο δεν προσφερει το "αλισβερισι με την υλη και οι οικονομικες επιδιωξεις¨. Αυτες παραγουν την πληκτικη "καθημερινοτητα", την ανευ περιεχομενου ζωη, που για να γεμισει χρειαζεται κατι πολλα περισσοτερα σε εντελως αλλη διασταση απο τα "ζητουμενα-επιβαλομενα- πολιτικως ορθα" του "νεοπλουτισμου¨. 

ΑΥΤΗ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ "ΜΑΖΙ".