ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 : Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

Η Ιστορια δεν ειναι ενα "Κιτρινο Γραμμα στο Συρταρι" που η συγχρονη προσεγγιση παραγωγης μαζοποιημενων δουλων θελει να επιβαλει ως "εκσυγχρονισμο¨. Η Ιστορια Διδασκει ΕΛΕΘΕΡΙΑ στους Λαους αλλα και στον Ιδιο τον Ανθρωπο, κυτταρο του Λαου.

Ειδα ως να "  πρωτοειδα" με συγκινηση και δακρυα τις ταινιες: Την Δικη των Δικαστων,  Το Σουλι και την Μαντω Μαυρογενους. (Ο  Δημοσιος Λογος "ξαναθυμηθηκε" την Ελλαδα...με προφανη την διψα της πλειοψηφιας των Ελληνων που ανιλαμβανονται -εστω και διαισθητικα-  την εννοια Πατριδα).

Τι διδασκει η Ιστορια, οταν προσωπικες ατελειες δεν προβαλουν τα γεγονοντα ως το μισοαδειο ποτηρι...... Τι διδσσκει η ιστορια οταν δεν την ερμηνευουν θιασωτες του εφημερου, ψυχοευνουχοι του αρνητισμου, φανατικοι μηδενιστες, και ηδονιζομενοι απαξιωτες .....

Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Απο τη Δικη των Δικαστων ενα απο τα διδαγματα ειναι οτι "Αυτο που σημερα ειναι τραγικο", αυτο που φαινεται ως "το τελος του Κοσμου",  αλλαζει και μοιαζει σαν κακο ονειρο .  
Ο Κολοκοτρωνης απο το να εκτελεσθει με διαταγη του Οθωνα (Των 3 βαρβαρικων αντιβασιλεων) ,  αντι της αγχονης εγινε ο  ιδιος Αντιβασιλευς. Ο Αγωνας του Δικαιωθηκε. Δεν κιοτεψε,  υπεμεινε με  γαληνη  το ταξιδι για την Ιθακη, τραγουδουσε οτη Φυλακη του , και πεθανε Αντιβασιλευς. Οταν ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΜΕΝΕΙΣ Πιστος στις Αξιες σου, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΙΚΑΣ

Ο Πολυζωιδης  υπεστη -χαριν του Δικαιου ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ- , εξευτελισμους απο τα Οργανα της. ΕΔΕΙΞΕ ΔΑΡΡΟΣ, ΚΑΡΤΕΡΙΑ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ. Και οχι μονο προσεφερε στην εννοια της "Ανεξαρτητης Δικαιοσυνης" (στην Εννοια λεγω), αλλα στην "Απολογια¨ του αναλυει την εννοια του Εθνους απο το προισμα της Δικαιοσυνης. (Υποθετω οτι οι θιιασωτες του εφημερου της ζωης θα τον χαρακτηρισουν Ακραιο στην Εθνικη του Αναλυση αλλα θα τον επικαλεσθουν στις Αιθουσες των Δικαστηριων ως υπερασπιστη τους).

Η Ελληνιικη Ιστορια Διδασκει το ΘΑρρος, την Σταθεροτητα και την Πιστη στις Αξιες που μας προσδιοριζουν.  Κατακεραυνωνει τον δειλο, τον καιροσκοπο, το Δουλο στην εξουσια , τον πανικοβλητο στην απειλη.....
Ο Πολυζωιδης στην απολογια του Διδασκει την Σημασια του Εθνους ως Οντολογικης Υποστασης. Για αυτους βεβαια που δεν αρνουνται να καταλαβουν τυφλωμενοι απο τα καθρεφτακια της Δομικης Δυσης.  Αξιζει να καταλαβεις την Μοναδικοτητα της Ελλαδας.
Αξιζει να σηκωνεις το αναστημα σου χωρις φοβο, για αυτη την   Ελλαδα. Και εαν ποτε "τραμαξεις" να σκεφτεσε παντα οτι "δεν εναι ακομα το τελος",  και πριν το τελος μπορει να πραγματα να ειναι  γεματα ΦΩΣ.




  ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ - Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ....  ΓΙΟΥΡΓΙΑ

Και εαν η ιστορια δεν εχει καλο τελος????  Θα πει ο...   " εμφοβος ερπων". Αυτος που αντι για ΓΙΟΥΡΓΙΑ φωναζει "να  παραδωθουμε".  (Χωρια που ειναι μεγαλη ψυχικη αναταση το να αγωνιζεσε παρα να ερπεις.)

ΝΑΙ ΤΟ ΣΟΥΛΙ ..ΕΠΕΣΕ, αλλα Σε καποια Χρονια -και μετα απο Αγωνες-η Ελλαδα Λεφτερωθηκε και το Σουλι το διαφεντεβουν Ελληνες ( και απο αυτο ειχαν την τιμη να περασουν και Ελληνες Νομαρχες)
ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ : ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΕΚΒΑΝ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΩΝ ΠΡΙΝ ΥΠΑΡΞΑΝΤΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ.
Η ΘΥΣΙΑ μπορει να  μην εδωσε την ευκαιρια στους Αγωγνιστες να ζησουν -σε αυτη την ζωη- ως Πραγματικοτητα αυτο για το οποιο αγωνιστηκαν. Αυτο ομως για το οποιο αγωνιστηκαν,  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ και επιπλεον, ειχε σαν αποτελεσμα να το ζουμε εμεις. 
 Και η Θυσια ηταν παντα ισσοτιμη : Αντρες και Γυναικες πλαι πλαι στο ιδιο Ταμπουρι
 Η Θυσια ειναι μια ΓΕΝΝΑ μεσα στην μητρα του Θαρρους. Αυτο που γενναει η Θυσια,..... Δημιουργειται..ΚΑΙ ..ΖΕΙ.





.