ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 : Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ : ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ

Το Ίδρυμα Ελληνισμού θα υποδεχθεί τους προσκεκλημένους του στο Κτήριο Κωστής Παλαμάς του Πανεπιστημίου Αθηνών την Τετάρτη 28 Φεβρουάριου 2018 (Ακαδημίας 48 και Σίνα)  στις 7μμ
Θα ανάψουμε το τζάκι, και μαζί με Ελληνικό Κρασακι.....θα αφήσουμε την ψυχή μας να γιορτάσει τον Πολιτισμό. την Αγάπη, την Πνευματικότητα, την δημιουργία.
και ύστερα με τον Πέτρο στο πιάνο θα τραγουδήσουμε.....

....εαν αποσυνθεσεις την ελλαδα,   στο τελος θα δεις να σου απομενουν, 
μια ελια, ενα αμπελι, και ενα καραβι.
Που σημαινει : με αλλα τοσα την ξαναφτιαχνεις........
Οδυσσεας Ελυτης 



Ο θεσμός των Ακαδημαϊκών Ημερίδων του Ιδρύματος Ελληνισμού φέρνει κοντά ανθρώπους που μετά τις διαλέξεις των Επιστημόνων που συνήθως ολοκληρώνονται 7-9 , καθόμαστε άλλες 3 ώρες μέχρι της 12 τα μεσάνυχτα, συζητώντας αλλά και βαθαίνοντας τις σχέσεις μας.

Τετάρτη  28 Φεβρουαρίου 2018, θα έχουμε την ανθρώπινη κοινωνική και πολιτιστική μας επαφή από τις 7μμ μια και ο Κεντρικός Ομιλητής που θα προσέφερε καινούργια γνώση, ασθενει, είναι κλινήρης και ζήτησε να αναβληθεί η Ημερίδα.

Έτσι θα πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί αρχίζοντας στις 7μμ (αντι στις 9μμ) , μια σύναξη-γιορτή.
Έχουμε όλοι δείξει ότι αναζητάμε ο ένας τον άλλον για κάτι βαθύτερο, άυλο, αξιακο. Και έχουμε συνειδητά η ασυνείδητα, "αξιοποιήσει"  το Πανεπιστημιακό Άσυλο, για να βρεθούμε "μέσα του, να ξανααγαπηθουμε, να ξανατραγουδησουμε και να αφήσουμε  το καλό να νικήσει.


Οι Ακαδημαϊκές Ημερίδες του Ιδρύματος Ελληνισμού έγιναν πλέον θεσμός. Θεσμός που σκοπό έχει να μοιραστεί με την Ελληνική Κοινωνία τις γνώσεις και την πρωτοποριακή σκέψη που περιμένει  η  κοινωνία, που απαιτεί η κοινωνία από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.
Την επιστημονική επιτροπή του Ιδρύματος συνθέτουν ακαδημαϊκοί, που έχουν μια διαδρομή ελεύθερης έκφρασης, και ως Άνθρωποι με αξίες πιστεύουν και εφαρμόζουν το "ΕΊΣΘΕ" και όχι το φαίνεσθαι  . Αυτό ισχύει και για όλους τους Ακαδημαϊκούς που έχουν δώσει την γνώση τους και την ψυχή τους από το Βήμα των Ακαδημαϊκών Ημερίδων του Ιδρύματός Ελληνισμού.
Πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό στην Κοινωνία, σε μια Ακαδημαϊκή Κοινότητα που δρα για να προσφέρει.  

Η ουσιαστική όμως επιτυχία, είναι ότι όλοι μαζί συμμετέχουμε σε ένα πνευματικό συμπόσιο, δικαιώνοντας την Ελληνική Κοινωνικότητα και το κατά Σοφοκλή "Υπάρχουν Πολλές Αναζητήσεις στη Ζωή η κυριότερη όμως είναι Ο Άνθρωπος.