ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  1913.... Η τουρκική κυβέρνηση, με επανειλημμένα διαβήματά της προς τον νέο Οικουμενικό Πατριάρχη, ζητά τη μεσολάβησή του για σύναψη ειρήνης με την Ελλάδα.


 17 Φεβρουαρίου 1914: Ο ελληνικός στρατός εγκαταλείπει τη Βόρεια Ήπειρο, έπειτα από απαίτηση των Μεγάλων Δυνάμεων. Σχηματίζεται η Προσωρινή Κυβέρνηση της Βόρειας Ηπείρου υπό τον Χρηστάκη Ζωγράφο, η οποία διακηρύσσει την αυτονομία της περιοχής.

17 Φεβρουαρίου: Σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο


1915.... Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος συναντάται με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο και εγκρίνει την αποστολή ελληνικού στρατού στη Θράκη.
 

*1920.... Οι Σύμμαχοι διεθνοποιούν τα Δαρδανέλλια και το Βόσπορο.

*1941.... Η Βουλγαρία και η Τουρκία υπογράφουν σύμφωνο ειρήνης, που επιβεβαιώνει την απροθυμία της Άγκυρας να ενωθεί με τους Συμμάχους.


1949  ... Γεννιεται στην Αθηνα ενας ακομα Ελληνας που λατρευει την Ελλαδα και καθε τι Ελληνικο* και που χρονια αργοτερα θα την υπηρετησει απο Δημοσιο Λειτουργημα και θα βραβευθει ως Καθηγητης Πανεπιστημιου στις ΗΠΑ.
 

Το 1951 γεννήθηκε η Όλγα Τρέμη, δημοσιογράφος.

1994.... Στη Λευκωσία της Κύπρου, αρχίζουν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.


1995  πέθανε ο Μιχάλης Ράπτης, γνωστός και ως Πάμπλο, από τις κορυφαίες προσωπικότητες του διεθνούς τροτσκιστικού κινήματος.
 

1999.... Ο Νίκος Πολυχρονόπουλος κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Νέων του γαλλικού μπιλιάρδου, που έγινε στην Μούρθια της Ισπανίας. Ο Έλληνας αθλητής, που βρίσκεται επί 5 συνεχή χρόνια στο Final Four της Ευρώπης, πετυχαίνει την μεγαλύτερη επίδοση των αγώνων με 1.145 γενικό μέσο όρο.

2003.... Η άτυπη Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συγκαλεί η Ελληνική Προεδρία μετατρέπεται σε επίσημη και κατορθώνει να εμφανίσει ενιαία θέση στο πρόβλημα του Ιράκ: "Ο πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος", αποφαίνεται. Η όλη διαδικασία κατακυρώνεται ως επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας.


2012.... Η είδηση της κλοπής 60 έως 70 αντικειμένων από του μουσείο της Ολυμπίας κάνει το γύρο του κόσμου.


πηγη : Διαδικτυο

*γεγονοτα σχετιζομενα με την Ελλαδα