ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RE+D MAGAZINE




Η ΑΝΑΛΥΣΗ ειναι του "Καθηγητη Ανδρεα Αθηναιου"

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΘΕΣΗ 

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1980

Ήταν  ένα κρύο πρωινό, ο αγέρας φυσούσε δυνατά και στο Αεροδρόμιο με περίμενε ο Ανώτερος Διοικητής Χωροφυλακής Κρήτης, Ταξίαρχος Τζιριτας.
Από εκείνο το Φλεβαριάτικο Πρωινό, το αεροδρόμιο των Χανίων, Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΧΑΝΙΩΝ, δηλαδή ένα σημείο αναφοράς του κορμιού της Ελλάδας, αποτέλεσε σημείο αναφοράς, αγώνων, δράσης, ενθουσιασμού, οικογενειακών στιγμών,  ακόμα και Έρωτα....

Η ζωή δεν είναι ένας  αλλωτριωτικος χώρος μονομάχων, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την απόκτηση χρήματος,  ηδονών και ύλης . Αυτή είναι η Αποτυχημένη προσέγγιση της Ζωής, αποτυχημένη γιατί αποκλείει την ψυχή και μετατρέπει τον άνθρωπο σε μια μηχανή ενστίκτων, αρα φθαρτό, αλώσιμο, αναλώσιμο,...."ανθρωπάκι".

Η ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, που έχει βέβαια ταπεινά κίνητρα εξουσίας, και η Κατάργηση Κάθε Μακροοικομικης Έννοιας, η ένταξη στην "αγορά" των πάντων, είναι μια άρνηση του Άυλου Αγαθού, ο περιορισμός του Ανθρώπου στην Ύλη, και η ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ κάθε Πράξης. Όταν αγνοησεις το Αυλο Αγαθο, η το ενταξεις στην αγορά, το εκπορνευεις. Ακριβως οπως ο ΕΡΩΤΑΣ, ο Καθε ερωτας, οταν παψει να ειναι σκιρτημα ψυχης και χτυποκαρδι,  αλλα αποκτησει τιμολογιο και αντιτιμο, γινεται ..."αγοραιος" γινεται ΠΟΡΝΕΙΑ.

Αυτή είναι η Φιλοσοφικη διασταση της Μη Πωλησης των Μακροοικονομικων Στοιχειων Της Χωρας και της Μη Καταργησης της Μακροοικονομιας.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ


Η Επιστημονικη Τεκμηριωση προερχεται απο την Επιστημη της Περιφερειακης Αναπτυξης. ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑ, ιδιτικοποιουμενα δεν εχουν καμια σχεση με τον Ανταγωνιμο της Αγορας. Απλα γινονται Ιδιωτικα Μονοπωλεια. Για αυτο τα Φυσικα Μονοπωλεια, δεν ιδιωτικοποιουνται.

Οσο ανοητη ειναι η εμμονη ιδεα για Κρατικοποιηση και του Γαλαταδικου Της Γειτονιας, αλλο  τοσο ανοητη ειναι και η μανια να πουληθει και το τελευταιο χαλικι της καθε παραλιας. Αυτες οι ακραιες θεσεις ειναι και αντιεπιστημονικες και ανηθικες, και θεσεις αντιθετες με αναγενηση και πολιτισμο.

Η Εκποιηση δεν ειναι επενδυση, και η Πωληση Υπαρκτων δεν ειναι δημιουργια.