ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.


ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΡΑΒΕΛ
Η ΠΙΤΤΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ
 
Βρεθηκα αποψε στο Καραβελ, για μια αλλη συναντηση, οταν "ενας ολοκληρος Κοσμος" αρχισε να συγκεντρωνεται για την κοπη της Πιττας του. ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΗΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ (μου ειπαν). Προχωρησα με την λατρεια του μονιμως ερωτευμενου και αφοσιωμενου στον Ερωτα του, και δικαιωματικα πηρα το κομματι μου.
Η σχεση μου με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ειναι παντα ερωτικη. Η σχεση μας με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ειναι "οικογενειακη". Ο Πατερας μου, λογοτεχνης και δημοσιογραφος. Κριτικος Θεατρου και Τεχνης, και μεταξυ αλλων Προεδρος της Διεθνους Ενωσης Δημοσιογραφων Τουρισμου  με μυησε στην Ολυμπιακη με το πρωτο μου ταξιδι με αεροπλανο και στη Θεσσαλονικη με τα τοτε Ελικοφορα Τετρακινηρια.
Ο πατερας μου, μαζι με τον Παρασκευα Ιωαννιδη και τον Γιωργο Κοιδακη και αργοτερα με την Ελενη Σπερωνη, αγωνισθηκαν και να αναδειξουν την Ολυμπιακη αλλα και να την στηριξουν σε ωρες δυσκολες.
Για μενα η Ολυμπιακη εγινε ερωτας, εγινε υποσταση Ελλαδας, εγινε ταυτοτητα. Πεταξα ελαχιστες φορες (κατω απο μισο τοις 100) με ξενες αεροπορικες εταιρειες,  και απο την ημερα που Ο Δουρειος Ιππος, Ο Εφιαλτης, και Ο πηλιο Γουσης, καταφεραν αυθεραιτα να την κλεισουν, με πλαστα επιχειρηματα και αλλοτρια απο αυτα κινητρα, στο εσωτερικο της Ελλαδας μας ταξιδευω, με τραινο, με πλοιo, η οδηγω την Ελλαδα, καθετως, χιαστι και οριζοντιως, γιατι καθε χιλιομετρο που κανω αισθανομαι την ζεστασια της αγκαλιας της Ελλαδας σαν Μαννας, και ταυτοχρονα ερωτικη σχεση και αναταση.
 
ΚΟΙΤΑΞΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΝΟΗΤΗ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ.
ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΤΗΝ ΒΟΣΤΩΝΗ, ΤΟ ΜΟΝΤΕΑΛ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΙΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Η ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. 
 

 
ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΛΟ ΑΓΑΘΟ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΟΡΑΙΟ (ΑΡΑ ΕΚΠΟΡΝΕΥΟΥΝ) ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΡΩΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, και ΜΕ ΤΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ "ΚΕΝΟ" ΥΦΟΣ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΝ "ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ" ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.
 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΤΕΡΟΦΩΤΟΙ, ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΣΑΝ "ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ". ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΑ.
ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΘΡΩΠΟΣ. Ο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ".
 
ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ  ΠΑΝΤΑ. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΡΩΤΑ.
 
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ......
 
Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος