ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΑΠΑΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Το νησι μας , Η Σκοπελος, και ακομα πιο δικια μας Η Γλωσσα οπου και το Μουσειο Πολιτιστικης Κληρονιμιας του Ιδρυματος, εφερε κοντα του εμπνευσμενους ερευνητες των Βυζαντινων και Κλασικων Αρχαιοτητων.

Απο την 10 ετια του 60 ακολουθηθηκε μια μονοπλευρη πολιτικη και παρουσιαστηκε η Ελλαδα μονο σαν χωρα του Ηλιου και της Θαλασσας, της Χαρας και του Χωρου, ενω ο απεραντος Πολιτιστικος μας πλουτος που βρησκεται σε καθε σημειο της χωρας,  δεν πηρε την θεση του ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ στο Ελληνικο Αρχαιο Δραμα, οπως αυτο παιζεται στην Ελληνικη και κυριως στην Διεθνη Πολιτικη Σκηνη.

Η Ελλαδα εκτος απο την λατρεια του ηλιου, της θαλασσα και του χορου, εχει την απεραντη , την απολυτη, την ερωτικη δυναμη να μιλαει στην ψυχη. Να μυει στο Μεγαλειο. να δινει την δυναμη να φευγει ο Ανθρωπος πανω απο τα καθημερινα και να γινεται θεος. Οχι μονο μεσα απο τι κρασι και το γλεντι αλλα και μεσα απο το μεγαλειο της ψυχης.

Η Σκοπελος εχει πολλα να προσφερει σε αυτον που ερευνα για γνωση και αληθειες. Το Ιδρυμα καλεσε την 7η ΕΒΑ και αρχιζουν με τις προσληψεις, ερευνα και εργασιες για να αναδειχθει ο Πλουτος των Βυζαντινων και των Κλασικων Αρχαιοτητων του Νησιου μας.

Ειμαστε πολυ πιο πλουσιοι απο οσο ξερουμε, και ειμαστε αποκυτα ελευθεροι απο τους δυναστες του Χρηματος, οταν η ζωη μας γεμιζει με το σκιρτημα της ψυχης που φερνει η Δημιουργια και η Δραση. Κολυμπαμε στην Θαλασσα αλλα κολυμπαμε και στη σκεψη και στο συναισθημα και στη γνωση. Ειναι εξ ισου ηδονη να κολυμπας μεσα στη γυμνη αληθεια, οπως ειναι ηδονη να κολυμπας με γυμνο κορμι στην Θαλασσα.

Οι Θεσεις εργασιας του Υπουργειου Πολιτισμου δεν παρεχουν απλα εργασια εναντι χρηματικης ανταποδοσης. Δινουν την ευκαιρια για μια Εμπειρια Δημιουργιας σε ολους μας. Θα περιπλανηθουμε στο Ελληνικο Παραμυθι της Ιστοριας και της ανακαλυψης. Αν τα παιδια στην Αμερικη παιζουν την αναζητηση του Μαγεμενου Θησαυρου σε εικονικες πραγματικοτητες, τα δικα μας παιδια εχουν την δυνατοτητα να παιξουν την αναζηση ενος Αληθινου Θησαυρου που ειναι ο Πολιτισμος μας. Ελατε να ζησουμε μαζι το Παιχνιδι και το Παραμυθι που ειναι η Ζωη.... Και αυτο το περιεχομενο οφειλεται στην Ειδικη Διαχειριστικη Αρχη του Υπουργειου Πολιτισμου που εδωσε περιεχομενο Εργου στα προγραμματα αυτα.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος

 ΥΓ  Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ  ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΣΛΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ








 ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΟΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ ΕΜΕΙΝΕ ΚΕΝΗ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ