ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941-44 Ε.Δ.Ε.Σ.»

Η Γραμματευς της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941-44 Ε.Δ.Ε.Σ.» κα Ροδανθη Παπαγιαννακη (στο κεντρο) και δεξια της η ΔΔΜ Υποναυαρχος Λουκια Τσωνη. (Φωτο αρχειου απο την τελετη Καταθεσεως Στεφανων στον Αγνωστο Στρατιωτη για την Εθνικη επετειο της 25ης Μαρτιου)

Στη διάρκεια μιας σεμνης τελετης, η «ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941-44 Ε.Δ.Ε.Σ.» δώρισε στο ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ , 129 αντίτυπα του έργου του Ιστορικού Μελετητή και Αγωνιστού του Ε.Δ.Ε.Σ. Κώστα Ε. Ιωάννου : «ΠΩΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ».

Η δωρεά αυτή εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Ένωσης Αγωνιστών του ΕΔΕΣ, εις μνήμην τόσο του ιδρυτού του Συνδέσμου του Ε.Δ.Ε.Σ., Στρατηγού Ναπολέοντος Ζέρβα, όσο και στη μνήμη του ιδρυτού και επί σειρά 25 ετών Προέδρου της Ένωσης των Αγωνιστών, Κωνσταντίνου Παπαγιαννάκη, αλλά και στη μνήμη του συγγραφέως Κώστα Ιωάννου, ο οποίος με τα πολλά έργα του γύρω από την Εθνική Αντίσταση, τους αγώνες και τους αγωνιστές της, κόσμησε την ελληνική ιστορική βιβλιογραφία.

Στη σεμνή αυτή εκδήλωση, παρέστησαν από το Ίδρυμά μας η Διεθυντρια Διοικητικου, Υποναύαρχος ΠΝ (ε.α.) Λουκία Τσώνη, ενώ την Ένωση Αγωνιστών του ΕΔΕΣ εκπροσώπησε η Γραμματεύς της, κα Ροδάνθη Παπαγιαννάκη. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη και από τις δύο πλευρές, και αντηλλάγησαν ευχές και φιλοφρονήσεις.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς αυτή τη χειρονομία η οποία θα ενισχύσει το κοινωφελές έργο του Ιδρύματος, αλλά και θα μας δώσει τη δυνατότητα να εμπλουτίσουμε κι άλλες βιβλιοθήκες με ένα τόσο σημαντικό ιστορικό έργο, όχι ιδιαίτερα γνωστό. Είναι ανάγκη τόσο η νεολαία μας, όσο και όλοι οι Έλληνες, να έρχονται σε επαφή με αυτά τα έργα, τα οποία δεν είναι μόνον ιστορικά μελετήματα, αλλά περιέχουν και σπάνιες προσωπικές μαρτυρίες των συγγραφέων τους.

Και πάλι τις θερμές, θερμότατες ευχαριστίες μας, στην ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941-44 Ε.Δ.Ε.Σ» για την συγκινητική προσφορά της.