ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΜΗΠΩΣ ???

Η εβδομαδα που μας εφερε ΑΠΩΛΕΙΑ ,  αιτια να ξανασκεφτουμε .....

ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΧΤΗ. Οχι μονο περιουσιες αλλα και ζωες.
Σκληρή η δοκιμασία της Ελλαδας αυτή την εβδομαδα που περασε. Η Ελλαδα δομαστικε απο την ΑΠΩΛΕΙΑ.  ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ. Απώλεια υλικης εκφρασης της Οντολογικης Υποστασης, Απωλεια περιουσιας.  

Η Σκληρη αυτη δοκιμασια τεκμηριωσε οτι η Ανθρωπινη Υποσταση στην Ελλαδα, στην Ελληνικη Κοινωνια μετραει. Κλαμα, δακρυ, λυπη για το οτι χαθηκε ο φιλος, η παρεα, ο γειτονας. Η μηχανιστικη κοινωνια η παγωμενη απο το ευτελες του ζωικου "εγω", η χωρις συναισθημα κοινωνια της ηλιθιας καταναλωσης ως αυτοσκοπου της εφαρμογης του υπαρξισμου, απετυχε να περασει το "τεστ της φωτιας" που θα αποδεικνυε οτι ειναι η επικρατουσα πραγματικοτητα.  

Ισως μεσα απο την Ελληνικη (αυτη) Τραγωδια, θα πρεπει να συνειδητοποιήσουμε και τις αρετες μας. Ειναι μεγαλη Ευτυχια και Δικαιωση να ξερεις οτι  ζεις σε μια κοινωνια που αν δεν υπαρχεις "θα λειψεις".  
Και αυτο ειναι Τρομακτικο αντιβαρο στο "αναλώσιμο" που προβάλει σαν πρακτικη η εποχη, οπου οι ανθρωποι παρουσιαζονται να εχουν μονο "χρηστικες σχεσεις',  χωρις ουσιαστικους δεσμους σταθερων σχεσεων φιλιας η/και συνεργασιας, αλλα συνδεονται και αποσυνδεονται ως κινουμενη αμμος με τις ανθρωπινες σχεσεις να εμφανιζονται ως "ανακυκλωσιμες"  αφου εχουν τοποθετηθει πρωτα σε καποιο σκουπιδοτοπο απαξιωσης.
Να λοιπον που η  Ελληνικη Κοινωνια δεν ειναι γεματη απο USERS. Δεν απαρτιζεται αποκλειστικα απο ανθρωπους που πλησιαζουν αλλους για να τους χρησιμοποιησουν και μετα να τους πεταξουν η και να τους κανουν κακο μεσα απο την αχαριστια και τον φθονο, χωρις ιχνος αμοιβαιοτητας η ανθρωπινης υποστασης. 

Το οτι ειναι πανευκολο να γινει ΣΤΑΧΤΗ η Ανθρωπινη Ζωη και η Ανθρωπινη περιουσια, καλει για συνειδητοποιηση του ποσο αποτυχημενη ειναι η πορεια του καταναλωτισμου και ποσο αλωτριωτικη ειναι η "ανταγωνιστικη Κοινωνια".

Καλει ακομα για συνειδητοποιηση της αξιας της υποστασης μας μεσα απο το συναισθημα, απο την ψυχη μας και απο τις κοινες αξιες που συνθετουν μια κοινωνια και την αντιδιαστελουν απο τις μηχανιστικων σχεσεων (?) μαζες που επιδιωκουν να παραγουν οι ιδεοληψιες μορφων εξουσιας.

Δακρυ, πονος, χαρα, γλεντι, κεφι, θρηνος, Τραγωδια, Καθαρση, Δικαιωση, Κωμωδια, πορεια προς το φως. Ειναι το Δωρο του Ελληνισμου στην Ανθρωποτητα.

Καθ Ανδρεας Αθηναιος