ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟ ΚΟΙΤΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ





















Η Ελλαδα, μας εχει νανουρισει, μας εχει αναθρεψει, και μας εχει δωσει σαν μαννα και σαν ερωτας το δρομο, προς το αυλο αγαθο, την οντολογικη υποσταση ,  το φως και την Αθανασια.
Αυτη την μοναδικη αγκαλια, Η Ελλαδα, φυσαει ζωη στην ψυχη μας, μας δινει ζωη, με αξιες να καθοριζουν το περιεχομενο της πραξης. Η πραξη ειναι εκφραση αξιων που της δινουν κινητρο και περιεχομενο . ....Οντολογικη Υποσταση, που κατακταται μεσα απο την δημιουργια με δυναμη την αγαπη.
Πολιτισμος και "κουλτουρα" οχι μονο δεν ειναι οι ιδιες εννοιες, αλλα ειναι τραγικα αντιθετες και συγκρουομενες. Καθως "κουλτουρα" σημαινει  στερεοτυπες συμπεριφορες, που "υπηρετουν¨ ΔΟΜΕΣ και ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, που διαμορφωνονται για να εξυπηρετουν λειτουργικους αυτοσκοπους, ερημην αξιων αλλα ακομα και αυτου του Ανθρωπου, και της Ελευθεριας του.
- Ο Ελληνικος Πολιτισμος μας δινει ΖΩΗ,  ο Δυτισμος (τραγικα μονον, ασκοπο και χωρις περιεχομενο) "τροπο ζωης".  
Εχοντας αυτη την τεκμηριωμενη συνειδηση, το Ιδρυμα Ελληνισμου , υπηρετει τον Ελληνικο Πολιτισμο, που δινει παντα το φως στην οικουμενη, εχοντας τον Ανθρωπο ως την μεγιστη αξια, αξια που προυποθετει Ελευθερια και Δημοκρατια, ουσιαστικα και οχι δομικα και διαδικασιακα.