ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΚΑΤ :Το Ιδρυμα Ελληνισμου Ευχαριστει τον Διευθυντη του Α Χειρουργικου Τομεα του ΚΑΤ Δρ. Θαναση Αντωνοπουλο



  
Το ΚΑΤ ηταν μεχρι χθες το μονο Νοσοκομειο που δεν ειχα περασει την πορτα του , αντιθετα με τον Ευαγγελισμο που ειναι δευτερο σπιτι μου, αφου εκει επιμελουμαι ολων των ασθενων της Ευρυτερης Οικογενειας, των φιλων αλλα και των εχοντων σχεση με τον "δημοσιο" βιο μου.  Το ενδιαφερον για τα Κοινα που πηγαζει απο την αγαπη για τον Ανθρωπο, περιλαμβανει και τις ευχαριστες αλλα και τις δυσκολες στιγμες του, κατι που οντως ειναι η αγαπη.

Στο ΚΑΤ χρειασθηκε να μεταφερθει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ενα δικο μας παιδι που στην δικη μου ορολογια μπορει να ειναι και το παιδι ενος φιλου, ενος συνεργατη, ενα βαφτιστήρι, η ακομα και ενας ανθρωπος που τον βλεπω για πρωτη φορα. Ο Θεος δεν διαβαθμιζει την αγαπη με βαση την πολυετη υπηρεσια, ουτε με βαση την οικογενειακη σχεση. Η Αγαπη ειναι δεσμος ψυχης και εκφραση αξιων.

Το ΚΑΤ το ειχα γνωρισει μονο μεσα απο τις Ελληνικες Ταινιες του 60,  που όπου το σεναριο απαιτουσε Νοσοκομειο, προβαλαμε το τοτε κτηριακα καλυτερο.
ΣΗΜΕΡΑ η  Υγεια στην Ελλαδα ειναι σε "εμπολεμες συνθηκες". Μεσα σε μια "ευρωπαικη" διαστροφικη ιδεοληψια, "τεχνιτης διαχειρισης της Στερησης".

ΜΕΣΑ σε αυτες τις εμπολεμες συνθηκες βρήκαμε ενα ΚΑΤ, πεντακαθαρο, φωτεινο, και Ανθρωπινο. Θελω να αναγνωρισω Δημόσια το Ανθρωπινο ενδιαφερον του Δρ. Αθανασιου Αντωνοπουλου, το προσωπικο ενδιαφερον που δινει στους ασθενεις και στους συγγενεις τους, και την επιστημονικη του καταξιωση στην οποια αναφερονται οι ομολογοι του, και πρωην (σοβαροι) Υπουργοι Υγειας συναδελφοι του.

Το Ιδρυμα Ελληνισμου και εγω προσωπικα ευχαριστω τον Διεθυντη του Α Χειρουργικου Τομεα Θαναση Αντωνοπουλο, για την απεριοριστη φροντιδα του στον δικο μας Ανθρωπο, ταυτοχρονα με την ιδια τρυφεροτητα και φροντιδα στους "διπλανους" ασθενεις.

Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος
Β.Α., Μ.Α., M.C.P., Ph.d., Post Doc
University of Pennsylvania
Case Western Reserve University
Lindback Award Distinguished Teaching U.S.A. 1987


(1)