ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Το Ιδρυμα Ελληνισμού ευχεται ολοψυχα στους αδελφους Κινεζους, η Χρονια του Κόκκορα να ειναι μια Καλη Χρονια


Οι Ελληνες, είμαστε Κοσμοπολιτες, απογονοι του Ομηρου και του Οδυσσεα, του Μεγαλου Αλεξανδρου και της Βυζαντινης Αυτοκρατορίας. Κοσμοπολιτης ειναι αυτος που αισθανεται ομορφα μεσα σε αλλους μεγαλους πολιτισμους, και μαζί με τους Ανθρωπους τους.

Το αισθανθηκα σημερα το Βραδυ οταν μαζι με φιλους Ελληνες και Κινεζους γιορτασαμε την Κινεζικη πρωτοχρονια σαν μια Οκογενεια.

Ειναι αλλο πραγμα να εισαι Κοσμοπολιτης και αλλο να εισαι Παγκοσμιοποιημενος. Η Παγκοσμιοποίηση παραγει μηδενισμο, ακυρωνει -η τουλαχιστον στοχευει στο να ακυρωσει- οντολογικες υποστασεις. "κατασκευαζοντας" ομογενοποιημενα ατομα.

Ο Κοσμοπολιτης θελει τους Πολιτισμους των Λαων και μαλιστα μεγαλους Πολιτισμους να παραμεινουν ζωντανοι και διακριτοι . Οι Κοσμοπολιτες θελουμε τους Κινεζους να παραμεινουν Κινεζοι, τους Ισπανους Ισπανοι, και εαν ηταν στο χερι μας , οι Ινδιανοι να ειχαν παραμεινει Ινδιανοι και οι Ινκας να ηταν ζωντανοι. Οι Πολιτισμοι που προσφερουν "οντολογικη υποσταση" θα συναντηθουν και στην μεταφυσικη αθανασια, και στην επιγεια μορφη της την αγαπη.

Και με αυτην την αγαπη το Ιδρυμα Ελληνισμού ευχεται ολοψυχα στους αδελφους Κινεζους, η Χρονια του Κόκκορα να ειναι μια Καλη Χρονια