ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Καλά  Χριστούγεννα


Μπορει η Φωτογραφια της Αρχης της δεκαετιας του 50 να "θαμπωσε", ομως εμείς κρατησαμε στην ψυχη μας την αθωοτητα που τα αγνα και καθαρα ματια της παιδικης ηλικιας "εβλεπαν" σε ενα κοσμο γεματο λαμπιόνια και γιαλιστερες μπάλες στο Ελατο που ο Πατερας ειχε φροντισει να ερθει νυχτα με το φορτηγο απο την Παρνηθα, με τις δροσοσταλιδες του παρθενου δασους στις βελονες του, ψηλο και μεγαλο που να αγκιζει το ψηλο ταβάνι στο σπιτι της Κηφισσιας.

Στα χρονια που περασαν αν "πετυχαμε" κατι, ειναι ακριβως αυτο που θελαμε. Να κρατησουμε την καθαροτητα της ψυχης, περνωντας στο ταξιδι για την Ιθακη αναμεσα και απο τους Λαιστρυγόνες και απο τους Κυκλωπες που ο Θεος άφησε  να μας ακουμπησουν, προφανως για να βιωσουμε, και μονο ετσι να πιστεψουμε το πόσο το "κακο" μπορει να υπαρχει, στην δοκιμασια που οριζεται ως "ασκηση προς τελειωση".

Αναζητητες της Αληθειας, και απογονοι του Οδυσσεα , αλλα και του Περικλη, και του Σωκρατη και του Αριστοτελη, συνεχιζουμε ΚΑΙ μεσα απο το Ιδρυμα Ελληνισμου, αυτο που μας διδαξε ο Πατερας,  την δημιουργια, με κινητρο την ΑΓΑΠΗ, ως μοναδικη πορεια για την Δικαιωση του Ανθρωπου.

Με αυτη την αγαπη, σας ευχομαστε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ