ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ



ΜΟΥΣΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ  6 ΧΡΟΝΩΝ


Το Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Γλώσσα Σκοπέλου είναι Δημιούργημα του Ιδρύματος Ελληνισμού ΝΠΙΔ και της Βιβλιοθήκης Περσεύς Αθηναίος.

Σαν Σήμερα Κυριακή -και τότε- 6 Ιουλίου του 2008, άνοιξε την αγκαλιά του στους Γλωσσιωτες, τους Σκοπελιτες, και σε ολόκληρο τον Κόσμο που αντιλαμβάνεται ότι ο Πολιτισμός είναι ένα συνεχές δίδαγμα για την διαχρονική ζωή, και όχι "κίτρινο γραμμα ξεχασμένο στο συρτάρι". Ο Πολιτισμός ειναι γνώση και Σοφία, χρησιμότατη για την κάθε..."σημερινή" Ζωή.

Σήμερα συμπληρώνονται 6 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου. Ο Λαός το ονόμασε "Ναυτικό Μουσείο" λόγω της σημαντικής θέσης που έχει το Ελληνικό Πλοίο και η Θάλασσα στην θεματολογία του.

Το1983,Το Ίδρυμα  πρόσφερε απασχόληση σε Δέκα νέους και νέες από το νησί μας, στα πλαίσια της συνεργασίας του Ιδρύματος με το Υπουργείο Πολιτισμού και την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. 

Μέσα απο τις Δρασεις του Μουσείου, το Υπουργείο Πολιτισμού, η 7η ΕΒΑ και το Ίδρυμα, ενεσκυψαν στον Βυζαντινό Πλούτο του Νησιού για πρώτη φορά.



μια ανοιχτη αγκαλια στο απερνατο γαλαζιο του Ελληνικου Ουρανου και της Θαλλασας

Το Κτηριο του Μουσειου στην αναπαλαιομενη Αρχιτεκτονικη του Νησιου


Το Ίδρυμα Ελληνισμού Ν.Π.Ι.Δ. και το Κοινωφελές Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος Ν.Π.Ι.Δ. έχουν στους καταστατικους τους Σκοπούς την διαχρονική και στο αιώνιο διάρκεια του Έργου τους και μέσα σε αυτό και του Μουσείου και της Βιβλιοθήκης στη Γλώσσα Σκοπελου