ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΕΡΓΑΣΘΕΝΤΕΣ) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ


Αμέσως με την εκταμίευση της σχετικής χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, με σχετική απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, και ευθύς ως το ποσόν κατέστη διαθέσιμο, το Κοινωφελές Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος Ν.Π.Ι.Δ. , έστειλε με εμβάσματα Τραπέζης σε όλους του Εργασθεντες στο Έργο του Υπουργείου Πολιτισμού, στους Νόμους Λαρισσας (Κάστρο Βελικας) και Μαγνησίας (Κάστρο Βόλου) άλλα και σε όλους τους Εργασθεντες στην Σκόπελο, όπου -με την προτροπή και τις δυνατότητες του ΙΔΡΥΜΑΤΌΣ στο νησί (Το Μουσείο και την Βιβλιοθήκη ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ στη Γλώσσα), η 7η ΕΦΟΡΕΙΑ  ΒΥΖΑΝΤΙΝΏΝ ΑΡΧΑΙΟΤΉΤΩΝ έσκυψε με πολύ επιστημονικό ενδιαφέρον και αγάπη στη Βυζαντινή διάσταση του όμορφου Νησιού των Σποράδων.

Πολιτισμός έχει γεννήσει και έχει γεννηθεί στη Σκόπελο, και εάν οι Έλληνες κατακτήσουμε την γνώση του Πολιτισμού που έχουμε, δεν θα θεωρούμε "εύσημο", ότι κάποια Ξένη ταινία γυρίστηκε στο νησί, ούτε και θα δώσουμε σ αυτήν διάσταση πέραν του ότι "στο νησί γυριστικε μια ταινία και είναι μια καλή προβολή του" σε όσους την παρακολουθήσουν. 

 Η Σκόπελος, Ο Βόλος, η Λαρισσα, Η Ελλάδα ολόκληρη, είναι γεννήτρα Πολιτισμού, και είναι ο Πολιτισμός μας που μας δίνει ταυτότητα με Αξία, για την οποία μπορεί να είμαστε υπερήφανοι.

Πολιτισμός έχει γεννήσει και έχει γεννηθεί στη Λαρισσα, στον Βόλο, στη Σκόπελο.
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος, έχει την ικανοποίηση ότι "έβαλε μια μικρή ψηφίδα" στην γνωση του Πολιτισμου και στην "αποκαλυψη" και αλλων πτυχων της Ομορφιας της Ελλαδας.

ΤΟΜΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΟΣ