ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2014




Σε ολα που "γυριζουμε πισω", με συγκινηση, δεν ειναι η ρομαντικη νοσταλγια, η οι ομορφες αναμνησεις που μας τραβανε. Ειναι η πληροτητα που μας γεμιζει το Ανθρωπινο Μετρο, στο οποιο γυριζουμε γιατι αυτο και μονο δινει ΥΠΟΣΤΑΣΗ στον Ανθρωπο.......
Δεν υπαρχει ποτε διλημμα "εξελιξη" η "παραδοση".Το κριτηριο ειναι με την "εξελιξη"  η Ελλαδα να μην χασει ποτε την μοναδικοτητα που εχει στον Πολιτισμο της που ειναι ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΤΡΟ.Οταν το Ανθρωπινο Μετρο χανεται,τοτε η "εξελιξη" δεν ειναι "προοδος", δεν ειναι πολιτισμος.
Εξ αλλου η "εξελιξη" δεν ειναι τιποτα παραπανω απο Τεχνολογικη Μεταβολη των "ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ" των ιδιων προαιωνιων επιστημονικων δεδομενων και αρχετυπων ιδεων, ενω παραδοση ειναι το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, η οντολογικη υποσταση της ζωης, ασχετα με την εποχη η τα εργαλεια.
Η "Εξελιξη" ειναι το Σκηνικο του Εργου, που μπορει να αλλαζει ακαταπαυστα ενω το Θεμα και το Περιεχομενο του Εργου, να παραμενουν σταθερα στο Μηνυμα και στις Αξιες που θελουν να δωσουν.

Ολοι εμεις στο Ιδρυμα Ελληνισμου και στο Κοινωφελες Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος, ευχομαστε σε ολους τους νεους και τις νεες να πετατε τον αετο των ονειρων σας ψηλα,... να μην φοβαστε να εχετε ονειρα...και να ....κρατατε το σχοινι γερα..... καθως κοιτατε ψηλα.
Καλη Σαρακοστη
Με Αγαπη