ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΕΛΙΚΑΣ, Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ

Η 7η ΕΒΑ με Διευθύντρια την Δρ. Σταυρούλα Σδρολια, έχει κάνει ένα μεγάλης επιστημονικής αξίας έργο στην μ  ένα σημαντικό σημείο το Κάστρο της Βελίκας όπου από φέτος το Κοινωφελές Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος ΝΠΙΔ συνεργεί με την 7η ΕΒΑ με ενίσχυση του Ανθρωπινού Δυναμικού της, αλλά και μ ενα σχέδιο που θα υλοποιήσει το Ίδρυμα ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ για την  Διάδοση της Νέας Γνώσης που παράγεται στην 7η ΕΒΑ για την κληρονομημένη από την Αρχαία και Βυζαντινή  Ελλάδα σοφία.

Ένα από τα Επιστημονικά Ευρήματα είναι και το τεκμηριωμένο πλέον από την 7η ΕΒΑ, ότι στην Περιοχή ευθύνης της 7ης ΕΒΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΛΙΒΟΙΑ  έγραψε "Ιστορία" ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ο οποίος συμμετείχε στην εκστρατεία εναντίον της Τροίας.
Για τον Φιλοκτήτη διαβάζουμε και στις Κριτικές του Ιδρυτή του Ιδρύματος Κριτικού Θεάτρου ΠΕΡΣΕΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ που μύησε στο Αρχαίο Δράμα και που οδήγησε πολλούς να μελετήσουν και να διδαχθούν μέσα από τις Παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου της Επιδαύρου, την Αλήθεια και το φως που μας δίνει η Ελλάδα.

Ενώ η Σταυρούλα Σδρολια μας δίνει πολλά ανακαλύπτοντας με την Αρχαιολογική της Σκαπάνη τον Φιλοκτήτη στον Χωρο που συμμετέχουμε στο Έργο της 7ης ΕΒΑ, Ο ΠΕΡΣΕΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ μέσα από το ψηφιοποιημένο Αρχείο του Εθνικού Θεάτρου μας δίνει :







Η ΕΡΤ 3  στην εκπομπή "Γιορτή Στο Χωριό" έχει κάνει μια πανέμορφη αλλά και τεκμηριωμένη παρουσίαση του Αγιοκαμπου της Λάρισας, και η Αρχαιολόγος Διευθύντρια της 7 ΕΒΑ Δρ. Σδρολια από το 17 λεπτό της Εκπομπής ΔΙΔΑΣΚΕΙ για τους Αρχαίους Χρόνους για τον Φιλοκτήτη και Για τα Παράλια Βυζαντινά Κάστρα.... 


 ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΒΕΛΙΚΑ.  ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ TΟΠΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ 7Η ΕΒΑ