ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

15ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ

...της καρδιάς μας τη φλόγα τη φέραμε μιά..., ως εκεί που μας πρόσμενε η Νίκη....

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


Η μοιρα ομως και η Ιστορια εχουν χαραξει βαθεια μιαν ακομα βαθυτερη σημασια στις ψυχες των Ελευθερων Ελληνων. Τοτε το 1940, μια αλλη ΕΠIΔΟΞΗ (!) Περιφερειακη Δυναμη, παρενοχλουσε και παραβιαζε απο καιρο την Εθνικη Κυριαρχια της Ελλαδας, η οποια σιωπηλα προετοιμαζοταν ωστε ενας πιθανος πολεμος (που τελικα εγινε) να βρει την Ελλαδα εξοπλισμενη -Το ΟΧΙ του 40 ειπωθηκε με τα πλεον συγχρονα πυροβολα γερμανικης κατασκευης, και η Μαχη των Οχυρων της Γραμμης Μεταξα, εκρινε την εκβαση του Β. Παγκοσμιου Πολεμου- και κυριως ψυχικα ετοιμη να μην δεχθει αμαχητι την παραχωρηση της Εθνικης Κυριαρχιας.


Ο Φασιστικος Αξονας με το Υποβρυχιο Δελφινο, τορπιλισε την Ελλη μας που ηταν ειρηνικα Αγκυροβολημενη στην Τηνο τιμωντας την Ημερα της Παναγιας, ανημερα 15αυγουστο , σαν σημερα πριν 69 χρονια (Φωτο 1) . μετα τον Πολεμο η Ελλαδα ειχε και παλι την Ελλη της, ενα Ισχυρο Καταδρομικο που για πολλα χρονια η ισχυς πυρος του ηταν αποτρεπτικος παραγων δυναμης στο Αιγαιο (Φωτο 2). Η Πρωτη Φρεγγατα που απεκτησε το Πολεμικο μας Ναυτικο, που ηταν H αρχη στην Μεγαλη αρμαδα των Φρεγγατων που εχει σημερα και εξασφαλιζει την Ελληνικη Κυριαρχια στο Αιγαιο μας, ειναι η..... Φρεγγατα Ελλη (Φωτο1).


Σημερα ο αλλος Επιδοξος...περιφερειαρχης (Ο εξ ανατολων εχθρος) παραβιαζει τον εθνικο εναεριο χωρο πανω απο το Αγαθονησι, προκαλει στη Ρω, το Καστελοριζο και θυμιζει την προκλητικοτητα του Φασιστικου Αξονα το 40. και τοτε -τεκμηριωμενα απο την ιστορια - υπηρξαν εκεινοι που ειπαν "θα ριξουμε 2-3 ντουφεκιες για την τιμη των οπλων και θα παραδοθουμε", ομως η Ιστορια τεκμηριωσε κατι πολυ σημαντικοτερο, οτι η αποφασιστικοτητα και οχι ο ενδοτισμος, το Θαρρος και οχι η δειλια, δινουν στην ψυχη και στη ζωη την χαρα και την περιφανεια, αλλα και την αυλη ηδονη (ψυχικη αναταση) που προσφερει η Ελευθερια που εμεις εχουμε κατακτησει και οχι εκεινη που μας επιτρεπουν καποιοι αλλοι να εχουμε, και που αποδεικνυεται οτι δεν ειναι Ελευθερια.


Η Σημερινη Γιορτη της Παναγιας μας θυμιζει οτι ειναι η Δυναμη της Πιστης Στο Θεο και την Ελλαδα, που μας δινει τις ψυχικες εκεινες αρετες, του Θαρρους και της αποφασιστικοτητας, για να ειμαστε οντολογικα Ελυθεροι.


Φωτο 3 : η Σημερινη ΦΡΕΓΤΑΤΑ ΕΛΛΗ του Πολεμικου ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Φωτο 2 Το Καταδρομικο ΕΛΛΗ του Ελληνικου Βασιλικου Ναυτικου 1951-1965
ΤΟ ΕΥΔΡΟΜΟΝ ΕΛΛΗ 1914  - 15 Αυγουστου 1940
....Στους λαους να θυμιζει γεματο ψυχη το τρανο πόυ ξεστομισες οχι.....