ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 : Ο Χ Ι

Το Ιδρυμα Ελληνισμου ΤΙΜΑ διαχρονικα την 28η Οκτωβριου. Ολα τα χρονια, το Ιδρυμα  ακολουθει την Επισημη Θεια Λειτουργια στη Μητροπολη και εν συνεχεια οδευει και καταθετει Στρεφανον εις το Μνημειο του Αγνβωστου ΣΤρατιωτη.  Εφετος λογω των περιοριστικων μετρων "κορονοιου"το Ιδρυμα γιορτασε την Εθνικη μας Εορτη στην ΕΡΤ με την Ελλαδα της Διασπορας.

 



Τά Διαχρονικά ΟΧΙ του Ελληνισμού

Γραφει Ο Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος

Οι Έλληνες σε όλη την οικουμένη ενωνόμαστε σήμερα, την Επέτειο του ΟΧΙ του 40,  συνειδητοποιώντας οτι μέσα στους Αιώνες, σταθήκαμε απέναντι σε κάθε δύναμη που θέλησε να εξαφανίσει τις έννοιες του Πολιτισμού και της υπέρτατης αξίας του Ελληνισμού που είναι Ο Άνθρωπος.

 Σήμερα επέτειο του ΟΧΙ του 40, Οι Έλληνες ΟΠΟΥ ΓΗΣ, ξενιτεμένοι από χρόνια η και πρόσφατα, ανταμώνουμε μεταξύ μας, μέσα από την αγκαλιά της ΕΡΤ, και μέσα από την σύγχρονη τεχνολογία που μας φέρνει ΜΑΖΙ σε ένα αντάμωμα  στην Ελλάδα. Ως Κοσμοπολίτες, πολυταξιδεμένοι, και «πολλά αστεα και νοων εγνωντες» έχουμε συνειδητοποιήσει οτι η Ελλάδα μας προσέφερε πρώτα σε εμάς και ύστερα σε όλη την ανθρωπότητα, σκοπό, νόημα και περιεχόμενο ζωης, γεμάτης συναίσθημα, ψυχή, ανθρωπιά, χαρά, δάκρυ αγάπη. . Και όλα αυτά προσδιορισμένα ξεκάθαρα, έστω και υποσυνείδητα σε κάποιους από εμάς, με έννοιες και αξίες που ξεπήδησαν από το Ελληνικό Φως που ορίζει οτι : ΥΨΙΣΤΗ ΑΞΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.  Τα ΟΧΙ μας με προτεταμένα στήθη και ετοιμότητα θυσίας, αυτό υπεράσπισαν και υπερασπίζουν στους αιώνες, το 40 και σήμερα…... Το «ΥΨΙΣΤΗ ΑΞΙΑ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ>>.