ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΟΧΙ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ "ΟΧΙ".
ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ : ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ
Είμαστε η μοναδική Χώρα, η Μοναδική Πατρίδα, η Ελλάδα, που γιορτάζουμε την Έναρξη του Πολέμου, ενώ όλες οι άλλες "δομικού συστήματος" behavioural Χώρες γιορτάζουν την λήξη του Πολέμου, μια γιορτή που σε εμάς περνάει απαρατήρητη, χωρίς να συγκλονίσει ψυχές ή να έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα. Το τέλος του Πολέμου σήμαινε ότι ο Φασίστας Γερμανός κατακτητής, αφού "Λεηλάτησε", "Εκτέλεσε", Έκαψε,  και κατέστρεψε και μάλιστα περισσότερο από άλλους την Ελλάδα, τα μάζεψε και έφυγε. Ο Γερμανός Στρατιώτης μάζεψε την σημαία του και αποχώρησε ζωντανός αφού οι Έλληνες (πλην ψυχοπαθών), δεν ασχολούνται με την εκδίκηση, ιδίως όταν γιορτάζουν την λευτεριά. Την Νίκη του Ανθρώπου πάνω στο "σύστημα". Αντίθετα με τον Γερμανό "δομημένο" Στρατιώτη, Ο Έλληνας Φρουρός της Σημαίας Κουκιαδης, όταν του ζητήθηκε να κατεβάσει την Ελληνική Σημαία για να ανέβει το Χιτλερικό Σύμβολο, την αγκάλιασε και έπεσε από την Ακρόπολη στην αγκαλιά της.
Η μοναδικότητα της 28ης Οκτωβρίου είναι ότι γιορτάζουμε, αλλά κυρίως "μεταλαμβάνουμε" το Θάρρος, την αποκοτιά, την ψυχή, την λεβεντιά και την βαθιά συνείδηση ότι για να ζήσεις λεύτερος, αξίζει και να θυσιαστείς ακόμα. Άλλωστε η θυσία είναι  η προς εαυτόν απόδειξη κάθε 'εννοιας και αξίας.  Το να εννοείς αυτό που λες. Αν δεν είσαι 'ετοιμος να θυσιαστείς για οτι αγαπάς τότε δεν αγαπάς. 
 
Σε αδυναμία συνειδητοποίησης της Οντολογικής αξίας του Ανθρώπου, που μπορει να ανοιξει  κερκόπορτα σε καθε φασιστικη  προσπάθεια  μετάλλαξης του Ελληνικού Λαού σε ευτελές γρανάζι ενος δομικού συστήματος, η Θεία Μετάληψη της Πατρίδας ' θα ερχεται παντα σαν γιατρικό στην δείψα να ξαναζήσουμε την ανάταση που δίνει η λεβεντιά και το Θάρρος απέναντι στην εικόνα του δειλού και του χρηστικού χρησιμοθηρα, που οδηγει στο "κενο".
 
Σημερα 28 Οκτωβριου 2018 αξίζει να μεταλάβουμε Ελλάδα ξανά,  για να υπερυφανευτουμε για την ομορφιά μας ως Λαός και για να συνειδητοποιήσουμε οτι αυτά που μας καταλογίζουν ως "κουσούρια" είναι ακριβώς τα προτερήματα μας, που μας κάνουν να διαπρέπουμε διεθνώς.
"Να μεταλαβουμε ΕΛΛΑΔΑ" και να νοιώσουμε "ω χαρά τα φτερά τα προτεινά μας τα μεγάλα",  όπως λέει ο Παλαμάς.  "Να μεταλάβουμε Ελλάδα" . Σώμα  και Αίμα. Το Αίμα αυτών που το έχυσαν με την πίστη οτι αξίζει να είμαι Άνθρωπος αντί άψυχη κινούμενη εικόνα στις προκαθορισμένες επιταγές του "συστήματος".
Για να νοιώσουμε ξανά "τα φτερά τα προτεινά μας τα μεγάλα" πρέπει να ξανασυναντηθούμε, να ξανααγαπηθούμε , να ξαναονειρευτούμε,  και να διώξουμε τον φόβο κοιτώντας τον ουρανό και τον ήλιο που πάντα στολίζει με φως και γαλάζιο την Ελλάδα σε μια μέρα γιορτής.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΝΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ



To Ιδρυμα Ελληνισμού κατέθεσε Στεφανον  δια της Αντιπροεδρίας του

Το Ιδρυμα Ελληνισμου την 28η Οκτωβριου  Εκπροσώπησε το Μελος του Δ.Σ. του   καθ . Κωσταντινος Μαυροπουλος