ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ













ΚΥΡΙΑΚΉ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017


Τεκμήρια εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, που αποκρύπτονται ή αποσιωπούνται, αποκαλύφτηκαν σε ημερίδα, που παρουσίασαν και συντόνισαν οι "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ"




Aποκρύπτονται ή αποσιωπούνται τεκμήρια, που αποδεικνύουν εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαιου, και κυριως στα Δωδεκάνησα, τα οποία κατοχυρώνει η Διεθνής Έννομη Τάξη;
Αυτό αποκαλύφτηκε σε ημερίδα για την ελληνικότητα της Ελλάδας, που παρουσίασαν και συντόνισαν οι "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ" , στα πλαισια Ακαδημαικών Εκδηλώσεων, που θεσμοθετει το Ιδρυμα Ελληνισμου. 




Στην Ημεριδα, που ηταν η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων, για το Ακαδημαικό έτος 2017 - 2018, που θεσμοθετει το Ίδρυμα Ελληνιςμού, με σκοπό - οπως τόνισε ο πρόεδρος του, καθηγητής Ανδρέας Αθηναίος "τη διάχυση γνώσης και σκέψης, που δεν ειναι η τρέχουσα διαμορφωμένη άποψη", δημοσιοποίηθηκαν στοιχεία ερευνας, που δεν έχουν γινει γνωςτά στην ελληνική και παγκόσμια κοινωνια.

Ακούγοντας τον Ομότιμο καθηγητή Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νικόλα Βερνίκο, που ηταν ο ο κεντρικός ομιλητής, να δημοςιοποιει επιστημονικη τεκμηριωση, που αποδεικνύει  την ελληνικότητα της Ελλάδας, στα ανατολικά και δυτικά σύνορα της χώρας ένοιωθες ότι, ο δημοσιογραφικός  κανόνας, πως  "μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις", δεν ισχύει. 
Στην εκδήλωση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Μέγαρο Κωστής Παλαμάς, την οποία συντόνισε και παρουσίασε η δημοσιογράφος του Σκάι και του blog "Δικογραφίες" Μαίρη Μπενέα, ο κόσμος που είχε κατακλύσει την αίθουσα είδε και διαπίστωσε το αντίθετο. 
Πως μία λέξη ισοδυναμεί με χίλιες εικόνες.

Φωτογραφικη Τεκμηριωση, με εικόνες που έρχονται από το βάθος και κουβαλάνε το βάρος της ιστορίας και ειναι εργασια της επιστημονικης Ομαδας του, επεξηγηθηκαν απο τον καθηγητή Βερνίκο στη γιγαντοοθόνη της ιστορικής αίθουσας  και μας απέδειξαν ότι, νησίδες  του Αιγαίου, που θεωρούνται "άψυχα" κομμάτια γης, χωρίς χωρικά ύδατα και εθνική υπόσταση, δηλαδή  χωρίς κυριαρχικά δικαιώματα, είναι ελληνικές.

Από όσα ακούστηκαν γεννήθηκε το  ερώτημα, γιατί  δεν εχει γίνει σαφές στην κοινή γνωμη ότι, αλλο βραχονησίδα, που δεν έχει  Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) συμφωνα το Ναυτικο Δικαιο  και άλλο ερημονησιδα, που έχει  ΑΟΖ και κατα συνέπεια κυριαρχικά δικαιώματα;

Τα βαριά λόγια του καθηγητή Βερνίκου, για όσα "αγνοούμε και μας αποκρύπτονται", αφορούν νησάκια  του Αρχιπελάγους, οπως είναι  η πραγματική ονομασία του Ανατολικού Αιγαίου, που ενώ εμφανίζονται  ως αμφισβητούμενα, είναι αποδεδειγμένα ελληνικά.
Πολλα από τα τεκμηρια αυτά είναι δημοσιευμένα  στα δυο βιβλία του, το «Ημερολόγιο του Αρχιπελάγους» και «Βόνιτσα ιστορικά κείμενα  1813 – 1832»,

"Το Ιδρυμα Ελληνισμου με τις Ημεριδες αυτές εχει σκοπο, να προσπαθησει να ανταποκριθει στην αιωνια Ανθρωπινη Αναζητηση στην πορεια μεσα από την ασκηση της ζωης προςτην Αληθεια και το Φως".

 Με αυτα τα λογια κήρυξε την έναρξη της ημεριδας, που ηταν η πρώτη μιας σειράς που θα ακολουθήσουν, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνισμου Καθηγητης Ανδρέας Αθηναίος, ο οποίος τόνισε επίσης ότι, "μια διαχρονική ιστορικότητα αγκαλιάζει το Αιγαίο, οπως και τα παράλια του Ιονίου".
Και συμπλήρωσε: "Γιά να βρεις κάτι, πρέπει να το ψάξεις. Και για να το ψάξεις, πρέπει να σε απασχολεί και να το αγαπάς. Εαν δεν ενδιαφέρεσαι, δεν το ψάχνεις και δεν το βρίσκεις.Η Ελλάδα μας υπάρχει, την ψάχνουμε και τη βρίσκουμε παντου".

Τη σκυτάλη πήρε ο Τομεαρχης νομικών υποθέσεων του Ιδρύματος, δικηγορος Χάρης Κατσιβαρδάς, ενώ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έκαναν και αρκετοι από τους παρευρισκόμενους.
Με τον... ιατροδικαστή και τις έρευνες του, που οδηγούν στην αποκάλυψη του εγκλήματος παρομοίασε το έργο του ιστορικού η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα στην παρουσίαση του Ιδρύματος Ελληνισμου και του καθηγητη Βερνίκου.
«Θα μου επιτρέψετε να κάνω μία ακόμη αναφορά στο δικό μου αντικείμενο, που είναι τα εγκλήματα, είπε
Ξέρετε ο ιατροδικαστής είναι ένα είδος... ιστορικού.
Σκάβει το σώμα και συνθέτει το έγκλημα.
Ετσι και ο ιστορικός ερευνητής λειτουργεί σαν ένας ιδιότυπος... ιατροδικαστής!
Πιστεύω ότι, σκάβοντας στην ιστορία μας, είτε μέσα από σπάνια ημερολόγια και κείμενα ανεκτίμητης ιστορικής και εθνικής αξίας, μπορεί κάποιος να συνθέσει και να αποκαλύψει στοιχεία, που οδηγούν σε εγκλήματα εθνικής σημασίας».

Την συζήτηση, που έκλεισε με ελληνικό κρασί και κέρασμα, τίμησαν πολλοί Πανεπιστημιακοί Καθηγητες , ο πρώην ευρωβουλευτής Διονυσης Μπουλούκος, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, διπλωμάτες, και δημοσιογράφοι, ενω καταγράφηκε και η παρουσια της Εκκλησιας με παροντα τον  Πανοσιολογιώτατο Αγιο Ηγούμενο πατερα Χρυσόστομο Καράμπελα.
Καταχειροκροτήθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου «Αμφικτυονίας Ακαρνάνων» Φίλιππος Ντόβας, ο οποίος προσέφερε ερευνητικό έργο στο Ιδρυμα Ελληνισμού και στον καθηγητή κ. Βερνίκο.