ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

Το Κοινωφελες Εργο του Ιδρυματος Ελληνισμου δεν θα ηταν δυνατον να πραγματοποιηθει χωρις την υποστηριξη Εταιρειων, Οικονομικων Επιχειρησεων, που εχουν αναμεσα στις αρχες και στην πολιτικη τους, την στηριξη κοινωφελων δρασεων. Αυτη ειναι και η εννοια των αρχων και της πολιτικης (policy) της Εταιρικης Υπευθυνοτητας (Εταιρικης Κοινωνικης Ευθυνης) CSR,  που στηριζεται στην φιλοσοφια οτι οι οικονομικες επιχειρησεις επιστρεφουν στην Κοινωνια μερος των κερδων που πραγνατοποιησαν χαρη σε αυτην.
Το Ιδρυμα Ελληνισμου δεν ασκει οικονομικη δραστηριοτητα, και οι ποροι του προερχονται ειτε απο τους Ιδρυτες του , ειτε απο Δωρεες, οπως και απο επιχορηγησεις και πορους Εταιρικης Κοινωνικης Ευθυνης.
Διεθνως η Ιδεα των Κοινωφελων Ιδρυματων ειναι οτι εκει που αποχωρει το Κρατος, το Κοινωφελες Εργο αναλαμβανουν Κοινωφελη Ιδρυματα, ητοι Νομικα Προσωπα που δεν ασκουν οικονομικη δραστηριοτητα, και το εργο τους στηριζεται απο Δωρεες, Εποχορηγησεις και πορους Εταιρικης Κοινωνικης Ευθυνης.
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.

Η ORPHEE BEINOGLOU INT’L FORWARDERS S.A ειναι μια απο αυτες τις Εταιρειες. Το Ιδρυμα Ελληνισμου εχει αναμεσα στους σκοπους και στις δρασεις του τον συνεχη εμπλουτισμο Διεθνως, Πανεπιστημιακων και Ερευνητικων Βιβλιοθηκων, οπως και βιβλιοθηκων, όπου Ελληνισμος, με Ελληνικες εκδοσεις αξιας,  εργο που απαιτει ως εκ της φυσεως του "Μεταφορες".
Η Εταιρεια Βεινογλου, προσφερθηκε αφιλοκερδως και εντελως Δωρεαν, και πραγματοποιησε και μαλιστα εγκαιρα μεταφορες για την υλοποιηση αυτου το Εργου.
"Για την κοινωφελη αυτη προσφορα, το Ιδρυμα Ελληνισμου βραβευει την Εταιρεια Βεινογλου και καλουνται στο Βημα οι εκπροσωποι  της Εταιρειας,  ο κ Ορφεας Μοσχοπουλος Βεινογλου Junior μελος του Δ.Σ. της Εταιρειας, κσι η κ. Ελισαβετ Κωσταντωνη υπευθυνη Δημοσιων Σχεσεων,  για να παραλαβουν το βραβειο.

 
 Ειναι καιρος να κανουμε ενα σοβαρο διαφορισμο, τονισε ο Καθ. Αθηναιος. Θα πρεπει να ξεχωρισουμε την εννοια της Ιδιωτικης πρωτοβουλιας. απο την εννοια του "ιδιωτη" . Η Ιδιωτικη πρωτοβουλια ειναι το παθος για δραση, η αναζητηση για το καλυτερο,  και η πηγη δημιουργιας, και η παραγωγη ΑΕΠ. Ιδιωτικη Πρωτοβουλια σημαινει δημιουργια. και αυτο δεν εχει καμια σχεση με την εννοια του "ιδιωτη", που προσδιοριζει ενα εσωστρεφες ον που το χαρακτηριζει η ιδιοτελεια που ειναι και εκφαση μικρης διανοητικης ικανοτητος. 
 Η Εταιρεια Βεινογλου στηριξε το Ιδρυμα Ελληνισμου στο Κοινωφελες Εργο του χωρις την παρεμβολη χρηματος. Σημερα αυτη η προσφορα στην Κοινωνια αναγνωριζεται και η Εταιρεια βραβεβευεται
Στιγμη αναγνωρισης και Δικαιωσης για ολους. Με  το σφυξιμο των χεριων 3 ανθρωπων, επισφραγιζεται η σημασια της επ αγαθω συνεργειας για κοινωφελες εργο.


Ο  κ. Ορφεας Μοσχοπουλος Βεινογλου κρατα με ιδιαιτερη χαρα το βραβειο, ενω στα χαμογελα της κ. Κωσταντωνη και του Καθ. Αθηναιου εκφραζεται η ικανοποιηση της συνειδητης  συνεργειας που επιτυγχανει -μονον αυτη- την πραγματωση εργων και σκοπων.

 Η ζωη εχει πολλες στιγμες Αναγνωρισης, Δικαιωσης και ικανοποιησης απο το αγαθο της Δημιουργιας.

Κατω : Στιγμιοτυπα απο μεταφορα βιβλιων που υλοποιησε Δωρεαν η Εταιρεια Βεινογλου για τους Κοινωφελεις Σκοπους που υπηρετει το Ιδρυμα Ελληνισμου.






 Ακολούθως εκληθη στο Βημα ο Καθηγητης Νικολας Βερνικος για να απονημει το βραβειο στον Επιχειρηματια Μανο Λουλακακη τοσο για την Κοινωνικη Προσφορα της Εταιρειας του  ΑΜΠΕΛΙΣ οσο και για την Προβολη της Ελλαδας και των προιοντων της στο εξωτερικο.


Ο Καθ. Αθηναιος υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα και την Ελληνική Κοινωνία να συνειδητοποιήσει τις ικανότητες της μέσα από το ήθος και την αναγνώριση της δημιουργικής επιχειρηματικότητας  και τις εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. 
Ειναι απόλυτα τεκμηριωμένο, τονισε, ότι η Ελλάδα έχει άξιους Ανθρώπους, δημιουργικούς, και κάθε αντίθετη η και εχθρική προς την ΕΛΛΆΔΑ και τους Έλληνες επιχειρηματολογία,  έχει το ίνητρο που έχει κάθε συκοφαντία.
Ο Καθηγητης Νικολας Βερνικος επιδιδει στον Μανο Λουλακακη το Βραβειο , το οποιο φερει το Συμβολο του Ιδρυματος :  το Προσωπο  του τελευταιου Βασιλεως των Μακεδονων   Περσεα

Στιγμες Χαρας  και Δικαιωσης τοσο για τον απονεμοντα Καθηγητη Βερνικο που εινια Συνιδρυτικο Μελος της Επιστημονικης Επιτροπης του Ιδρυματος,  οσο και για τον Μανο Λουλακακη η επιμονη και η πιστη του οποιου αναγνωριζονται .
 Ο Καθηγητης Βασιλειος Γαιτανης προσθετει την δικη του τεκμηριωμενη αξιολογηση για την δημιουργικοτητα των Ελληνων και συγχαιρει τον Μανο Λουλακακη ενω παρακολουθουν ευλαβικα Ο Καθ. Βερνικος, Η Προεδρος του Επιμενουμε Ελλαδα Ντιντα Μανωλη, και η Δρ. Φενια Στριαγκα

 Ο Καθ. Γαιτανης προχωρησε σε λεπτομερη αναλυση της εννοιας της αναγνωρισης αλλα και της ευλογιας της δημιουργιας.


Η Φωτογραφία ειναι εύγλωττη : Ο Βραβευθεις είναι για το ήθος και την δημιουργια του ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΎΜΕΝΟΣ
Αξιζει ιδιαιτερα το γεγονος οτι τα βραβεια παραλαμβανουν τα "παιδια" των Επιχειρηματιων ως αξιοι εκπροσωποι τους. Ο κ. Κομπατσιαρης που παραλαμβανει το βραβειο το επαθλο για την Διεθνη αναγνωριση της Εταιρειας Αφοι Κομπατσιαρη και την υψηλη ποιοτητα της στον τομεα της Εστιασης, ειναι ενας νεος, μορφωμενος και καλλιεργημενος, αλλα και ισχυρα και επιστημονικα καταρτησμενος με Πανεπιστημιακες Σπουδες στο Αντικειμενο του.
Η Ελληνες Επιχειρηματιες ετοιμαζουν σωστα τα παιδια τους για να τους διαδεχθουν.





ο Προεδρος του Ιδρυματος συνεχίζει να επαινεί τον κ Κομπατσιαρη (junior) Καθώς στρέφει να παραλάβει την πλακέτα που θα του επιδώσει.






Η σεμνοτητα του κ. Κομπατσιαρη ειναι παραδειγματικη

Η Καθαρότητα της Ματιάς κάθε νέας γενειάς (έχουμε στο αρχείο μας τις δικές μας ασπρόμαυρες φωτογραφίες) ειναι και η δυναμη των Ανθρωπων και της κοινωνιας για την ασίγαστη δημιουργια και την αδαμαστη θεληση για να δικαιωνεται το Καλό

Την ωρα που εσφιγγα το χερι και του κ. Βεινογλου και του κ. Κομπατσιαρη, πηγε ο νους μου στην δυναμη της αθοωτητας και στην μετεπειτα δικαιωση της, οπως αυτη εκφραζεται στην ματια μας (70's) Καθως ο τοτε Πρυτανης του ΕΚΠΑ Καθ Τουντας μας εσφιγγε το χερι στην ορκομωσια μας ως πτυχιουχων του Πανεπιστημιου Αθηνων, λιγα μετρα απο την χειραψια με τον κ Βεινογλου και τον κ Κομπατσιαρη. Στα Λιγα μετρα, που γεμισαν με το περιεχομενο των δεκαετιων που ακολουθησαν, χαραχτηκε βαθεια στην ψυχη μας, οτι η καθαροτητα και η αγνοτητα τρεφει το οραμα και την δημιουργια, και δινει δυναμη στο ταξιδι για την Ιθακη για να φθανεις προς το φως......