ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

IN MEMORIAM - ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ

 

Σημερα, συνοδευσαμε το σκηνωμα της Βαλιας, στον Ιερο Ναο του Προφητη Ηλια στον Πειραια, κατα την Εξοδιο Ακολουθια.
Για ολους  εμας που πιστευουμε στο Θεο, που πιστευουμε οτι ο "θανατος" ειναι μια εξοδος απο τα επιγεια, και μια "μετασταση" σε μια αλλη υποσταση που μας επιτρεπει να παρουμε μαζι μας εκει απο τον Κοσμο τουτο, μονο τα "αυλα αγαθα" που εχουμε "κατακτησει", αφινοντας πισω μας τα ευτελη της γηινης καταστασης μας, η εξοδιος (εξοδος) ενος προσφιλους προσωπου, ειναι ενας αποχαιρετισμος για το καινουργιο μακρυνο του ταξιδι, με την συγκινηση του αποχωρισμου, αλλα και την βεβαιοτητα, πως ταξιδευει για ενα καλυτερο κοσμο.

Η Οικογενεια Βασιλα, εχει την ευλογια να εχει ανακαλυψει το αυλο αγαθο που προσφερει το ταξιδι του "πηγαιμου για την Ιθακη". Τοσο για την Βαλια που τωρα ειναι αναμεσα στους Αγγελους, οσο και τον συζυγο της Αναστασιο και τα παιδια τους, υπαρχει η ευλογια της κατακτησης της Αθανασιας. Που δεν ειναι τιποτα αλλο, παρα να κατορθωσει κανεις σε αυτη την ζωη, να αποκτησει αυλη υποσταση προσδιοριζομενος απο τις αξιες, και τις αρχες και απο το περιεχομενο των πραξεων του που το δινει η ιδια του η ψυχη.

Ασπαζομεθα τον εν Χριστω αδελφο Αναστασιο Βασιλα και την Οικογενεια του, ακουγοντας τους αγγελους που τωρα ειναι με την Βαλια στ αστερια.....

Καθ. Ανδρεας Αθηναιος