ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥNΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣIΟΓΡΑΦΟ ΚΩΣΤΑ ΟΥΙΛΣ

Ο Δημοσιογραφος Κωστας Ουιλς ασκει μια εντιμη δημοσιογραφια με αυστηρη κριτικη σε θεματα εγκυρότητας και αληθειας και με αντικειμενο τα κοινα και το δημοσιο συμφερον. 
--Με την ευκαιρια της προσκλησης του Καθηγητου Αθηναιου στην εκπομπη του, εγινε και μια εμπεριστατωμενη συζητηση γυρω απο το Ιδρυμα Ελληνισμου, το οποιο για λογους διαφανειας, παρεθεσε  με ιδια πρωτοβουλία, τεκμηριωση σχετικη με την συνεργεια του με την Πολιτεια. 

--Οί Προσλήψεις που διενήργησε το Ίδρυμα Ελληνισμού το 2013, για την Υλοποίηση Έργου σε συνέργεια με το Υπουργείο Πολιτισμού, στα Πλαίσια Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας,  έγιναν με απόλυτη εφαρμογή της Νομιμότητας, με διαδικασίες και εργαλεία που αποκλείουν την ανθρώπινη παρέμβαση στην επιλογή των εργαζομένων.
Η Επιλογή -όπως προσδιοριζόταν από το Νομικό πλαίσιο- έγινε αποκλειστικά από το συγκεκριμένο λογισμικό που εικονίζεται κατωτέρω. Τα αποτελέσματα του λογισμικού ακολούθησε (για όλους τους φορείς που έκαναν προσλήψεις, -και όχι δειγματολειπτικα-) έλεγχος και έγκριση από τον ΑΣΕΠ.
Η τήρηση αυτής της συγκεκριμένης διαδικασίας ήταν -εκ της δομης της- απόλυτα αδιάβλητη, και "το σύστημα" δεν άφηνε καμιά δυνατότητα, για οποιασδήποτε μορφής και σκοπιμότητος προτιμήσεις.