ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Ο.Ε.Ε.: Αποκλεισμός εφοριών και αποχή από τις φορολογικές δηλώσεις

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΣ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΕΕ, ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Ο.Ε.Ε.: Αποκλεισμός εφοριών και αποχή από τις φορολογικές δηλώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5203922  , FAX: 5202903,  e-mail: press@oe-e.gr

Αθήνα, 16-02-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΕΕ: Αποκλεισμός Εφοριών και αποχή από τις φορολογικές δηλώσεις


Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ενάντια στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και φορέων των λογιστών-φοροτεχνικών, μετά από συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος υπό τον πρόεδρό του, Κωνσταντίνο Κόλλια.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα εξής:

• Δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας με αρχή την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Οικονομικών (στο κτήριο της Καραγιώργη Σερβίας 10) και συνέχεια την Τρίτη, 1 Μαρτίου, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

• Αποκλεισμός Εφοριών σε όλη τη χώρα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

• Επαναβεβαίωση της απόφασης για κυλιόμενη αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μόλις ανοίξει η εφαρμογή του TAXISNET.

Πάγιο αίτημα των οικονομολόγων και λογιστών-φοροτεχνικών παραμένει η απόσυρση του προσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, η συζήτησή του από μηδενική βάση και μάλιστα με συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από τον αρμόδιο Υπουργό, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ξαναρχίσει ο διάλογος.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται για ακόμα μία φορά ότι πρόκειται για μια καθαρά φορολογική κι όχι ασφαλιστική προσέγγιση στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα της χώρας που θα φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα από την κυβέρνηση αποτελέσματα. 


Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2105203922


Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/27800