ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ Η 7Η ΕΒΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ





 Με Μεγαλη Επιτυχια και προοδο συνεχιζεται το ΕΡΓΟ του Ιδρυματος στην Θεσσαλια στα πλαισια της Συνεργασιας με το Υπουργειο Πολιτισμου.

φωτογραφίες του Θανάση Ευθυμιόπουλου απο την Πανσέληνο στο Κάστρο
 






Φωτο 1
 Η Φετεινη ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ εγινε στο Καστρο της Βελικας με συνδιοργανωτη και το Κοινωφελες Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος.
 Απο τις Εργασιες, το Καστρο  οχι μονο εγινε προσβασιμο, αλλα οπως δειχνουν οι φωτογραφιες, ο χωρος εγινε και καταλληλος για φαντασμαγορικη προσβαση την Νυχτα (Φωτο 1) ,
 Φωτο 2
 Με την προοδο των Εργασιων που γινονται στα πλαισια του ΕΣΠΑ απο την 7η ΕΒΑ και την συμμετοχη του Κοινωφελους Ιδρυματος Περσευς Αθηναιος ΝΠΙΔ , το Καστρο του Φιλοκτητη ανοιξε την σιγουρια της  στην αγκαλιας του , στον Ελληνικο Λαο, στην αληθινη του συσταση και οντολογικη υποσταση.
Μια Αληθινη γιορτη του Φεγγαριου, με τραγουδια απο την Σονατα του Σεληνοφωτος, του Γιαννη Ριτσου και Ματωμενος Γαμος του Λορκα.
Μια ακομα μυηση στην Αληθινη Ελλαδα, μακρια απο την αλλοιωτικη Αθηνα, της φθορας. Εδω η Ελλαδα ΖΕΙ οπως την ξερουμε, και οπως την αγαπησαμε και μας αγαπησε, οπως μας νανουρισε και μας μεγαλωσε.....
Το τραγουδι και η εκφραση της Ελληνικης Τεχνης σε συνθεση με το τοπιο. Αερικα καλιτεχνες και "καλεσμενοι στη Γιορτη του Φεγγαριου". Οι Καλιτεχνες ενα κορμι με τα βραχυα, και οι καλεσμενοι, οπως του καλει ο Ελληνικος Πολτισμος, δηλαδη ολοι οι ελληνες που θελουν να ερθουν, χωρις Εισητηριο και χωρις εισοδο, χωρις "πορτα".....χωρις ηλικιακες διαστρωματωσεις... ΜΑΖΙ.
Σε μια καταπληκτικη ΣΥΝΟΧΗ, παιδια, οικογενειες, ζεστα χαμογελα. Η ...ευρυτερη Ελληνικη Οικογενεια της ΣΥΝΟΧΗΣ και της ΑΓΑΠΗΣ.
Ζευγαρια, Αντρες, Γυναικες παιδια, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΦΕΓΓΡΑΡΙΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ.,..ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑΣ...ΕΡΩΤΙΣΜΟΥ. Παιδια που τα ακουμπα η τεχνη στο φεγγαροφωτο ευιασθητοποιωντας την υπαρξη τους.
Η Μυηση στην Ελλαδα. Η Επιβεβαιωση Στον Ανθρωπο της ψυχης, του συναισθηματος και του αυλου αγαθου. Η Επιβεβαιωση της Μοναδικοτητας του Ελληνικου Πολιτισμου, και της συνεχειας του, μεσα στην ασυνεχεια-βασανιστηριο που του επιβαλουν με βια.....
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΨΥΧΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΕΡΩΤΑΣ , ΦΕΓΓΑΡΟΦΩΤΟ. ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΘΑΡΤΟ ΤΟΥ ΑΥΛΟΥ, ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ.

ΜΗΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.... ΤΡΑΓΟΥΔΗΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ

 

 



ΚΑΙ Η ΒΡΑΔΥΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ........ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ...


Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΕ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ....
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.