ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

Με Π.Δ. η 30η Σεπτεμβριου εχει καθιερωθει ως Ημερα των Ελληνων Ευεργετων. Οι Ελληνες Ευεργετες και τα Ιδρυματα που αυτοι Ιδρυσαν η τα κληροδοτηματα που αφησαν στην Ελλαδα και σοτυς Ελληνες ειναι οχι μονο μια Θεση και Πραξη Κοινωφελους Εργου, αλλα μια Διασταση Κοινωνικης και Πολτικης Παρεμβασης με αλυτρουσιτικη προθεση την προσφορα αλλα και την Κοινωνικοπολιτικη τομη για δημιουργια σε ποιοτητα και διασταση που δεν θα επετυγχανε η Πολιτεια η οι αλλοι θεσμοι. Για τον λογο αυτο σε παγκοσμια κλιμακα , οι ευεργετες, τα Ιδρυματα και τα κληροδοτηματα που δημιουργουν, θεωρουνται ως απαραιτητος θεσμος για την αναπτυξη και την προοδ της Κοινωνιας και του Πολιτισμου και των Επιστημων.


Στην Δοξολογια που εγινε στον εκτελουντα χρεη μητροπολης Ι. Ναο του Αγ. Διονυσιου του Αρεοπαγειτου παρεστησαν προεδροι Κοινωφελων Ιδρυματων. Στην Φωτο διακρινονται Ο Προεδρος του Ευγενιδειου Ιδρυματος (αριστερα) Ο Προεδρος του Ζαππειου κ. Δομαγερ,(στο Μεσον) , Ο Καθηγητης της Παντειου Γ. Αθανασοπουλος, και δεξια,  Ο Προεδρος του Ιδρυματος Ελληνισμου Καθ. Αθηναιος. (Εικονιζονται και στην κατω φωτο) :
Το Ιδρυμα Ελληνιμου καταθετει Στεφανον την Ημερα Των Ελληνων Ευεργετων
Ο ποιητης ειχε δικιο. Οταν εχεις  στην ψυχη σου την Ελλαδα οδευεις προς αυτην εκθαμβος απο το μεγαλειο της. 

Οταν η Ελλαδα γιορταζει, ειναι για ενωση ψυχης μαζι της, ειναι χτυποκαρδι, ειναι ερωτικη συναντηση με το γαλαζιο και το φως.
Η Ελλαδα εχει για εμας την ιεροτητα της Μαννας, τον ερωτισμο της Γυναικας της ζως μας, την αγαπη προς εκεινη που μας γεννησε η ιδια μητρα.
Σε αυτο και για αυτο  προσερχομεθα