ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941-1944

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΕΟΡΤΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ
1941 - 1944
Δεν ειναι μονο ημερα τιμης σε ολους τους Ελληνες και τις Ελληνιδες που εδωσαν το ειναι τους και την ζωη τους την ιδια, ειναι μια εκ νεου μυηση στην οντολογικη υποσταση του Ελληνικου Λαου, που υπαρχει μεσα απο αξιες, που δεν δεχεται να ακυρωθει η υποσταση του -και δη αμαχητι- κατω απο την λογικη της λογιστικης. Μπορει η λογιστικη να αποφευγει την "θυσια", αλλα ευνουχιζει ταυτοχρονα ενα Λαο, απο το θαρρος, την αυταπαρνηση, την ικανοτητα για θυσια, που ειναι ουτως η αλλως απαραιτητα στοιχεια για να υπαρχει οντολογικα, αλλα και για να εχουν νοημα οι εννοιες της Ελευθεριας και της Δημοκρατιας, αυτη ταυτη η υπαρξη του Ανθρωπου.
Στα ΙΜΙΑ οσοι εκεινο το βρασυ προδωσαν την Ελληνικη Ιστορια και αποφασισαν με βαση τον "ορθολογισμο", οσοι επραξαν κατι τετοιο ακριβως επειδη δεν τους μυησε η ιστορια της Ελλαδας αλλα και αυτη η πλεον προσφατη της Εθνικης Αντιστασης πως η Λευτερια δεν μετριεται με το στρεμμα, αλλα με της ψυχης το πυρωμα και με αιμα", αυτοι η "συγχρονοι του συρμου απονευρωμενοι καταναλωτες και παραδομενοι στην ηδονη της εξουσιας", και στη μοδα της δημιουργιας κατατρεγμενων χωρις πατριδα, οδηγουν την Ελλαδα στο τελευταιο σκαλοπατι στου κακου την σκαλα.
Οι μνημες δεν πρεπει να σβησουν, οχι απλα απο "σεβασμο στην θυσια εκεινων" αλλα ακομα και για τους ριχους που εχουν μοναδικο κινητρο την χρησιμοτητα. Οι μνημες , η Ιστορια, δεν ειναι μονο οι ψυχικες εγγραφες μεσα απο τις οποιες αποκταται η οντολογικη υποσταση και η αθανασια (ψηλα γραμματα για τους "τρανσιτο¨εφημερους περαστικους καταναλωτες της ζωης χωρις νοημα) , οι μνημες και η ιστορια ειναι η "προπαρασκευη", η εκπαιδευση, η ασκηση, η....επαγγελματικη καταρτηση αν θελετε καθε γενιας, για να εντοπιζει τις συνεχως μεταλλασομενες μορφες φασισμου και ολοκληρωτισμου, και να διαμορφωνει τις μεδοδους εκεινες αντιστασης που χρειαζονται για να υπαρχει Ελεθερια και Δημοκρατια.
Ειναι επομενως φανερο γιατι οι μηχανισμοι της Εξουσιας, μεσα απο ενα δηθεν ειρηνευτικο κινημα, θελουν να στογγυλοποιουν την Ιστορια, να μετατρεπουν την σφαγη και τον εμπρησμο της Σμυρνης σε ¨συνοστισμο", και την σημερινη γιορτη της Αντιστασης σε "Veterans day". Γιατι ετσι θα κατασκευασθουν ξανα ραγιαδες, δουλοι, ευνουχισμενα ανθρωπακια χωρις φωτια ψυχης, αιτημα να ικανοποισουν την ηδονη των ολιγων με την ασκηση εξουσιας πανω στους πολλους.
Η εννοια της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ειναι τοσο επικαιρη οσο ποτε, μεσα στην παγκοσμιοποιηση του ευτελισμου του Ανθρωπου, μεσα απο Διεθυντηρια τυπου Μααστρχτ που κατασκευαζουν οικονομικες , κοινωνικες και πολιτισμικες κρισεις και κατακλυσμους.......
ΖΗΤΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ
22 Νοεμβριου 2009
Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος
ΥΓ Προσωπικη ευγνωμοσυνη στον θειο μου Νικολαο Σκαραμαγκα , Αεροπορο της Π.Α. (1912-1993), επιτιμο Προεδρο Οργανωσης της Εθνικης Αντιστασης που με μυησε στα βιωματα της Εθνικης Αντιστασης.
ΣΣ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (Υ) Ε.Σ. ε.α. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΑΙΟΣ