ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 1970

ΨΥΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το "αρχειο" (1968) αυτο Δημοσιευεται, για να τεκμηριωσει την συνεχεια και συνεπεια αγαπης για την Ελλαδα και μάχιμου αγωνα με ενδιαφερον για τα Κοινα, για δημιουργια και για καθε τι Ελληνικο. Και αυτη η αγαπη για την Ελλαδα, για τα Κοινα, εγινε διαχρονικα μεσα απο τον Κυκλο, Σχολειο (Προτυπο Λυκειο Αθηνων), Ενωση Συγγραφεων και Δημοσιογραφων Τουρισμου, Βασιλικο Εθνικο Ιδρυμα, Ακαδημαικη Σταδιοδρομια, Νομαρχια, Καθηγητης Πανεπιστημιου, Κοινωφελη Ιδρυματα.
Μια πορεια Σταθερη, προς το φως και την Αληθεια, μεσα απο την δημιουργια, με αγαπη για την Ελλαδα και τον Ανθρωπο.

25 Μαρτίου 1968 στο Νομό Φλωρίνης

Το Φωτογραφικο Αρχειο δεν αναφερει αλλη λεπτομερεια, ομως η φωτογραφια ειναι σε "Κεντρο Πολιτισμου" ή στη Βεύη, ή στην Κέλλη, ή στον Αγιο Παντελεημονα.
Ομιλητης ο σημερινος Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος, τοτε (19 ετων) Στελεχος του Βασιλικου Εθνικου Ιδρυματος και συνεργατης του Γενικου Διευθυντη του Στρατηγου Μιχαηλ Ξενου.


Ήταν η πρωτη Μυηση με την Ελλαδα στο "πεδιο της Μαχης". "Φτιαχνουμε εναν Ελληνα", που θα προσφερει στην Ελλαδα,  ειχε πει τοτε για τον Ανδρεα Αθηναιο, Ο Μιχαηλ Ξενος. και ηταν ακριβης. Ο Ανδρεας  Αθηναιος τοτε γυρισε την Δυτικη Μακεδονια, και με την ιδιοτητα του "Συνεργατη" του ΒΕΙ ειχε την πρωτοβουλια συγκροτησης αλλα και εμπλουτισμου των βιβλιοθηκων αλλα και Πολιτιστικων δραστηριοτητων των Κεντρων Πολιτισμου στην Δυτικη Μακεδονια με βαση το Κλιμακιο του ΒΕΙ στην Φλωρινα.
ΑΝΩ : 1968 ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ  (Η ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ) ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΤΣΕΒΑΣ, ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ, ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ Ο ΜΑΝΟΣ ΦΑΛΤΑΙΤΣ ΤΟΥ Β.Ε.Ι., ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ (ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ) ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
.

 ΚΑΤΩ : ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ (40 ΛΕΠΤΑ) ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ. (ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE)



ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...... ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΟΥ....




 ΑΝΩ: : 1968  ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΣΥΝΟΡΑ : ΜΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ (Απο Αριστερα προς τα Δεξια) : Ο Ανδρεας Αθηναιος, Ο Σταθμαρχης Χωροφυλακης, ο Οδηγος του Κλιμακιου Πελλας Κωστας Παρλαμάς, και ο Επαγγελματιας  Φωτογραφος με Φωτογραφικο Εργαστηριο (τοτε) στην Οδο Μερλιν στην Αθηνα, Γιωργος Σταματιου.
ΣΣ: Προιστάμενος του Κλιμακιου Πελλας ηταν ο Νικος Ανδρεαδης, ενω Προιστάμενος του Κλιμακιου Φλωρινας ο Νίκος Ζαγανιάρης.

ΚΑΤΩ : Την ιδια μερα, αλλη μια φωτογραφια απο την ΕΙΔΟΜΕΝΗ, ,μαζι και με συμπατριωτισες.!


Η Δικαιωση του Μιχαηλ Ξενου, ηρθε, οταν ο Στρατηγος Ξενος επισκευθηκε την Ηγουμενιτσα  οταν Ο Ανδρεας Αθηναιος ηταν Νομαρχης Θεσπρωτιας. Ηταν μια συγκινητικη Δικαιωση του Πνευματικου Πατερα, και της ενορασης του για νεους που θα αγαπουσαν και θα προσφεραν στην Ελλαδα.  Απο τα τοτε "παιδια του", μεχρι και σημερα, καποιοι εγιναν Καθηγητες Πανεπιστημιου, η και βρεθηκαν σε καιριες θεσεις που με την συμμετοχη τους και την ευθυνη της υπογραφης τους, Υπηρετησαν πιστα την Ελλαδα, καταλαβαν και τιμησαν την αξια της, και πανω απο ολα δεν ανοιξαν "κερκοπορτες.".

Ο Καθηγητης Αθηναιος ως Ακαδημαικος Δασκαλος αλλα και Το Ιδρυμα Ελληνισμου ρωτηθηκε...."πως ετσι" και απο το 2010, εδειξε ενδιαφερον για δημιουργια στη Φλωρινα, τιμωντας τα Ελευθερια απο το 1914, και λαμβανοντας μερος στο Αναπτυξιακο Συνεδριο 12 και 13 Δεκεμβριου 2014(*) , αλλα και οργανωντας Ημεριδα -8 Μαιου 2015- για την χρηση Λογισμικου στην Δευτεροβαθμια Εκπαιδευση.(**)

Η απαντηση ειναι αυτονητη, η Μακεδονια, η Φλωρινα, εχει κανει βαθειες ψυχικες εγγραφες στην υποσταση μας. Ηταν την εποχη  που "αστραφτε φως και γνωριζε ο νιος τον ευατο του", ηταν η εποχη που μπηκαν οι βασεις για το "παντα ανοιχτα παντα αγρυπνα τα ματια της ψυχης μου" ηταν τοτε που κοιμηθηκα σε πολλα απο τα σημεια της αγκαλιας της Ελλαδας, και την εκλεισα στην ψυχη μου για να αισθανθω καθε ειδους μεγαλειο. Το μεγαλειο που μας κρατα μονιμα ερωτευμενους μαζι της, και μόνιμα..... "μεθυσμενους" με το αθανατο κρασι του 21, αλλα και του Μακεδονικου Αγωνα.......