ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κάποτε η Ελλάδα δεν είχε ούτε άστεγους, ούτε πεινασμένους. Αυτό το "προνόμιο" το ειχαν κρατήσει άλλες χώρες με άλλη κοινωνικοοικονομική "οργάνωση" και κουλτούρες πολύ αντίθετες με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Σήμερα η Ελλάδα "διαθέτει" και  από τα δύο. Η ανάλυση των αιτίων εμπίπτει στην Ακαδημαική διάσταση του Ιδρυματος Ελληνιμού.

Στις Κοινωφελεις του δρασεις ομως εμπίπτει και μάλιστα εδω και χρόνια καθε δραση και πράξη επισιτισμού με την ανάλογη  εχεμύθεια και σεβασμό στην αξιοπρέπεια του Ανθρωπου.

Εαν προκειται να στηριξεις εναν αλλο ανθρωπο, θα το επιτυχεις μονο εαν πιστευεις οτι στην θεση του θα μπορουσες να βρεθεις και εσυ ο ιδιος. 

Στις ΗΠΑ, οπου πολλα μελη του ΔΣ μας εχουν διακονισει λειτούργημα ως Ακαδημαικοί, ειναι γνωστη η Εφηρμοσμενη Ερευνα που περιλαμβανει και ολους οσους μεχρι χθες ηταν καλως αποκατεστημενοι και σκληρα εργαζομενοι επιτυχημενοι επαγγγελματιες που εχασαν την εργασια τους και εν συνεχεια το σπιτι τους και βρεθηκαν να μενουν κατω απο τις γεφυρες.

Δεν ασκεις Κοινωφέλεια εάν δεν πιστεύεις οτι συμπαραστεκεσαι σε συνανθρωπους που αξιζουν οσο και εσυ.

Καθώς τα πράγματα "ζοριζουν" ολο και περισσοτερο,  το Δ.Σ. του Ιδρυματος Ελληνισμου εντεινει τις προσπαθειες του στον τομεα του επισιτισμου, μεσα στο πλαίσιο αυτων των αξιών.

Σημετα 16 Μαρτιου 2022 , αντιπροσωπεια του Ιδρυματος Ελληνισμου υπο το Αντιπροεδρο Λ.Λ. εκανε ιδιαιτερες πραξεις πανω στο Αντικειμενο.