ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟ

Ολοσχερης Ζημια στον Ιστοτοπο του  Ιδρυματος Ελληνισμου  
www.hellenic-foundation.gr 
Οι Κυβερνοεπιθεσεις ειναι ενας συγρονος "Αγνωστος Πόλεμος"  για να θυμηθουμε μια τηλεοπτικη σειρα της ΕΡΤ των "αναλογικων" μας χρονων.
Το Ιδρυμα Ελληνισμου εχει γινει στοχος Κυβερνοεπιθεσεων με μερικη η ολικη καταστροφη του Ιστοτοπου του. Καποιες "ετυχαν¨την στιγμη "Εθνικου Εργου" πχ σε Συνεδριο Κυβερνοχωρου για την Παιδεια στη Φλωρινα, σε εποχη οπου το θεμα της FYROM ηταν σε εξελιξη. Καποιες αλλες οπως η τωρινη, μπορει να συνεπεσαν με γενικοτερες επιθεσεις κατα Ελληνικων Στοχων.  
Αν μη τι αλλο, τεκμηριωνεται οτι υπαρχουν δυναμεις που χαιρονται να καταστρεφουν.
Η Διευθυνση Εγκληματων Κυβερνοχωρου της ΓΑΔΑ ειναι ενημερη. 
Σχετικα Αρθρα :
 
Δείτε το στον browser
Newsletter Banner 600x150_Nokia

Ο κυβερνοπόλεμος χτύπησε το Μέγαρο

Σε συνεχή πόλεμο με την ασύμμετρη απειλή των κυβερνοεπιθέσεων βρίσκονται οργανισμοί και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, με τη λίστα των «θυμάτων» να μεγαλώνει καθημερινά.
Από καιρού εις καιρόν μάλιστα, οι επιτιθέμενοι hackers καταφέρνουν να βρουν τρόπο να υπεισέλθουν στα δεδομένα των οργανισμών, ώστε να αποσπάσουν όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες.
Χρυσορυχείο για τους hackers αποτελούν οι τεράστιοι όγκοι προσωποποιημένων δεδομένων που κρατούν τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών, κάτι που τους καθιστά πρωταρχικούς στόχους.
Πρόσφατο θύμα υποκλοπής ήταν και η Cosmote, η οποία τις πρώτες πέντε ημέρες του Σεπτεμβρίου υπέστη διαρροή στοιχείων, με τις κλήσεις που πραγματοποίησαν οι συνδρομητές της.
Για να είμαστε ακριβείς, τα στοιχεία που υποκλάπηκαν ήταν ο αριθμός τηλεφώνου, ημέρα και ώρα πραγματοποίησης της κλήσης, η διάρκεια της, ο τύπος συσκευής, ο κωδικός συνδρομητή, ηλικία, φύλο, μέσο ύψος λογαριασμού, οι συντεταγμένες της κεραίας που διεκπεραίωσε την κλήση και το πρόγραμμα κινητής του συνδρομητή.
Προφανώς, οι hackers δεν κατάφεραν το σκοπό τους αφού τα στοιχεία που πήραν μπορούν να δίνουν κάποια συμπεράσματα, αλλά δεν ταυτοποιούν τα πρόσωπα που πραγματοποίησαν ή δέχθηκαν τις κλήσεις, κωδικούς πρόσβασης, τα οικονομικά στοιχεία (κάρτες κλπ.) ή το περιεχόμενο κάθε κλήσης, τα οποία παρέμειναν ασφαλή.
Αυτό βέβαια οφείλεται επιπλέον στο γεγονός ότι οι εταιρείες με κρίσιμα δεδομένα φροντίζουν να «στεγάζουν» αλληλένδετα τμήματα των δεδομένων τους σε διαφορετικές βάσεις δεδομένων, ώστε εάν υπάρξει απειλή να μην καταφέρει να αποσπάσει το σύνολο των στοιχείων, και να μη μπορεί να τα συνδέσει με φυσικά πρόσωπα.
Ενδεικτικό της «προτίμησης» των hackers για τις εταιρείες κινητής, είναι ότι με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ο όμιλος ΟΤΕ αποκρούει πάνω από 500 χιλιάδες κακόβουλες επιθέσεις τρίτων σε συστήματα, και περισσότερες από 240 σοβαρές επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών DDoS, κάθε μήνα.
Επίσης, στα θύματα διαρροής δεδομένων, στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, καταγράφονται η ΝΤΤ της Ιαπωνίας, η Α1 Telekom της Αυστρίας, οι περισσότεροι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι του Πακιστάν, η Virgin Mobile στη Σαουδική Αραβία, η Orange στη Γαλλία, και ενδεχομένως πολλές άλλες τις οποίες ίσως δεν μάθουμε ποτέ.