ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ





Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ.
Η "οργανωμένη μαζική απόπειρα παραβίασης των συνόρων" ΜΑΣ

Η Έννοια της Πατρίδας, είναι τελικά μια οντολογική υπόσταση που οι Έλληνες, από τους Βοσκούς στον Ψηλορείτη, και αυτούς που αγναντεύουν την Φλώρινα από το Βίτσι, μέχρι τους κατόχους υψηλής αξίας Διδακτορικών και Ακαδημαϊκών Βραβείων και αναγνωρίσεων,  αντιλαμβάνονται από το φως του Ηλίου, το αγέρι του Βουνού, το γαλάζιο του ουρανού, και το απέραντο κοσμοπολίτικο του Αιγαίου, που ζωντανό και απαραβίαστο σαν την Αλήθεια, αναζητά το φως άλλοτε φουρτουνιασμένο ψάχνοντας για καινούργιες Αλήθειες στο κατά Πλατωνα στερέωμα του Ουρανού, κι άλλοτε γαληνεμένο σαν τρυφερή αγκαλιά που νανουρίζει και αναπαύει τον Αγωνιστή..
Στην "επιστημονική" προσέγγιση, η Ελλάδα, η Πατρίδα Ελλάδα, είναι μια συγκεκριμένη οντότητα, μια οντολογική υπόσταση που προσδιορίζεται από έννοιες και αξίες που τις "λέμε" Πολιτισμό.
Και άλλες χώρες έχουν Πολιτισμό.
Αλλά και  άλλες Χώρες, ΔΕΝ έχουν Πολιτισμό, αλλά μόνο Άνωθεν δομημένες συμπεριφορές, που τις λέμε "Κουλτούρα" δηλ "νοοτροπία".
Πολιτισμός και Κουλτούρα όχι μόνο είναι δυο διαφορετικά πράγματα, αλλά και δυο εντελώς διαφορετικές "διαστάσεις" στον "Κόσμο",  και δη συγκρουόμενες μεταξύ τους, ως το φως με το σκοτάδι.
Ο Πολιτισμός είναι Οντολογική υπόσταση. Η « Κουλτούρα» είναι Δομική Ύπαρξη.
Ο Πολιτισμός είναι άσκηση και αναζήτηση στην πορεία προς το φως, και δικαίωση μέσα από την δημιουργία με δύναμη την αγάπη. Ο Πολιτισμός, είναι  μήτρα για Ελευθερία, Δημοκρατία, και Δικαίωση του Ανθρώπου και της Αθανασίας του, μέσα σε μια Οντολογική Κοινωνία.
Η Κουλτούρα  είναι μια Διαχειριστική διαδικασία, υπαρξιστικής αποδοχής, που έχει να κάνει με προκατασκευασμένες συμπεριφορές, πολιτική ορθότητα, αποδοχή του επιβαλλόμενου συρμού, και αντιλαμβάνεται, αντιμετωπίζει  -και προσπαθεί να επιβάλει- τις  Κοινωνίες και τους  ανθρώπους ως "μάζες".
 Ο Ελλάδα ως Χώρα Πολιτισμού έχει οντολογική υπόσταση, και η Ελληνική Κοινωνία είναι οντολογική Κοινωνία.
 Η "οργανωμένη μαζική απόπειρα παραβίασης των συνόρων" ΜΑΣ,  εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο μετάλλαξης όλων των Οντολογικών Κοινωνιών σε Δομικές. 
 Οι Δομικές Κοινωνίες που αυτοδιαφημίζονται ως προηγμένες, προσάπτουν στην Ελλάδα και τους Έλληνες μια σειρά από "κουσουρια" που σαφώς αποτελούν ενόχληση για αυτές (τις Δομικές Κοινωνίες)  όπως το ερωτευμένο ζευγάρι στο φεγγαρόφωτο, ενοχλεί  κάποιον ανέραστο άνθρωπο. Και όπως το Ερωτικό  προτέρημα, απέναντι στο ανέραστο, στην ίδια ακριβώς βάση και τεκμηρίωση αυτά που μας προσάπτουν ως ελαττώματα με την δική τους μίζερη - μη ανθρώπινη αλλά διαχειριστική- προσέγγιση είναι τα προτερήματα μας.

Μια οντολογική Κοινωνία, μπορεί να καταστραφεί από την επιβολή επ αυτής μιας Δομικής κοινωνίας,  μια προσπάθεια, ένας πόλεμος που γίνεται εναντίον της Ελλάδας  με κάθε τρόπο,  εδώ και πολλά χρόνια.
Μια Οντολογική Κοινωνία μπορεί να καταστραφεί αν βάλεις στο μίξερ και ανακατέψεις πολλές οντολογικές κοινωνίες μαζί. Η Αμερική είναι το τελειότερο παράδειγμα που δεν σηκώνει αντιρρήσεις.
Άλλο Η Κοσμοπολίτικη προσέγγιση , άλλο η "πολυπολιτισμικη". Η Κοσμοπολίτικη προσέγγιση ήταν πάντα η Ελληνική, με το Αιγαίο ως μήτρα Πολιτισμού με την Κοσμοπολίτικη συνάντηση διακριτών πολιτισμών. Η "Πολυπολιτισμικη προσέγγιση" είναι μια Μηδενιστική προσέγγιση που επιδιώκει με πάθος, με μανιοκατάθλιψη,  την καταστροφή των οντολογικών κοινωνιών πάσης φυλής και χρώματος (ακόμα και αριανων… εάν υπήρχαν) και την μετάλλαξή τους σε "μάζες"  διαχειριζόμενες από προκατασκευασμένη υπαρξιακή δομή.
Μεγαλύτερος ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ από αυτόν δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Η Μη αποδοχή των μετακινήσεων πληθυσμών είναι αντίσταση στην μετάλλαξη των Κοινωνιών σε Δομικές-Μηδενιστικές, -Υπαρξιστικής και Διαχειριστικής αποδοχής κοινωνίες..
Δεν θέλουμε η Ελλάδα μας –που είναι η ψυχή μας-  , αλλά και όλες οι άλλες οντολογικές φυλές του Κόσμου, να μεταλλαχθούμε σε άμορφη μάζα. Δεν θέλουμε να καταστραφεί ο Ανθρώπινος Πολιτισμός και να ολοκληρωθεί η επιδιωκόμενη "έρημος" σιωπηλών διαχειριζομένων ανθρώπων.
Για αυτό οι Κοινωνίες προσδιορίζονται από οντολογικά όρια που αποκαλούνται ΕΘΝΟΣ, και ο γεωγραφικός Χώρος Κυριαρχίας τους ονομάζεται ΠΑΤΡΙΔΑ. Και τα "όρια οντολογικού προσδιορισμού ενός Έθνους" στην Διάσταση της Πατρίδας, λέγονται ΣΥΝΟΡΑ .  ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ.  

Καθ. Ανδρεας Αθηναιος*
BA, M.A,, M.C.P., Ph.d., post Doc
Case Western Reserve University
University Of Pennsylvania
Αριστειο Ακαδημαικης Διδασκαλίας ΗΠΑ 1987
 

































*Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας (Συγκλήτου) του Πανεπιστημιου Αιγαίου, Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης του Πανεπιστημιου Αιγαίου, Σύμβουλος στο Δημοκριτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
*Νομάρχης Ρεθυμνου