ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ο Διαφορισμος αναμεσα στην Μαννα και στον Πατερα, κομματι του Ελληνικου Πολιτισμου

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ψηφιοποίηση του Αρχειου του Λογοτεχνη και Κριτικου Θεατρου Περσεα Αθηναιου, τεκμηριωνει τον Ελληνικο Πολιτισμο. H "Απωλεια" ειναι κατι το αναποφευκτο. Η απωλεια της Υλης ξεπερνιεται  εαν δεν προσδιοριζεσε απο αυτην κυριως γιατι η υλη μπορει ηδη να εχει μετασχηματισθει σε αυτο που σου εδωσε το ταξιδι για την Ιθακη. 
Η ΑΠΩΛΕΙΑ  Ανθρωπων, και δη Πατερα και Μαννας, ειναι δυσβαστακτη. Στα Κειμενα του ΠΕΡΣΕΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ τεκμηριωνεται ομως η διαφορα αναμεσα στην απωλεια του Πατερα με εκεινη της Μαννας. Αν ο Πατερας, σου εχει δωσει την υποσταση του ως οντολογικο ον, τον κρατας ζωντανο μεσα σου,  οχι απλα σαν μνημη, αλλα με ενσωματωμενη την οντολογικη του υποσταση στην Δικη σου. Ζεις και περπατας ΚΑΙ μεσα απο την νοητη του Υποσταση.
Με την ΜΑΝΝΑ ομως, τι γινεται. Η Μαννα ειναι το χαδι, η αγκαλια οταν εβαλες τα κλαματα γιατι πηρες 7 στο μαθημα της "αντιγραφης" στο Δημοτικο...., το χερι που ακουμπαγε στο μετωπο σου στον πυρετο και στις παιδικες αρρωστιες, εκεινη που  θα σου εφερνε τα (τοτε) φαρμακα με το κουταλακι στο στιμα για να γινεις καλα. Και επειδη η Μαννα ειναι ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ η Απωλεια δημιουργει ενα τεραστιο ΚΕΝΟ. Ιδιως αν αυτο το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ δεν το χορτασες, η δεν υπαρχει για αυτο "Χορταση ποτες".
Αυτος ο Διαφορισμος αναμεσα στην Μαννα και στον Πατερα, κομματι του Ελληνικου Πολιτισμου, τεκμηριωνεται και στα κειμενα του Περσεα Αθηναιου