ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΗΤΡΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΒΑΤΖΙΩΤΗΣ



Στην αναγγελια της  "Τελευταιας Απογειωσης" απο τον Κοσμο αυτο, καταλαβαινεις ποσο ενας αλλος Ανθρωπος εχει εγγραψει, με την αξια της υποστασης του, στην ψυχη σου.

Πολλοι  απο τους φιλους μου, προερχονται απο τις επαφες μου με τις Υπηρεσιες του Ελληνικου(?) Κρατους, εκει γνωριστηκαμε και δεθηκαμε απο την ταυτιση μας για την αγαπη για την Ελλαδα και τον Ανθρωπο, αλλα και την καθαροτητα και αγνοτητα των πραξεων.

Σε πολλους φαινεται παραξενο οτι αρκετοι απο τους πλεον ψυχικα δεμενους μαζι μου φιλους, προερχονται απο τα Υπουργεια, και -ακουσον - ακουσον- απο τις εφοριες, το ΙΚΑ, την Αστυνομια. Σε μια εποχη συνολικης απαξιωσης και μονοσημαντης απαξιωτικης  ερμηνειας καθε σχεσης, αξιζει να σταθουμε ορθιοι και να δηλωσουμε οτι Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΕΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΞΙΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Με τετοιους Ανθρωπους ειναι Γεματο ΤΟ "Δημοσιο". Και απο αυτους τους Ανθρωπους ΤΥΧΗ ΑΓΑΘΗ με καποιους συναπαντηθηκα στο ταξιδι της ζωης, και γιναμε φιλοι, ακριβως γιατι εναντια στο συρμο συνεχισαμε να ψαχνουμε μεσα απο αυτο το ταξιδι της ζωης, την ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, μακρια απο το εφημερο και την εικονα.

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθακη.......
Λοιπον τον Δημητρη τον αγαπουσα πολυ περισσοτερο απο οτι ειχα συνειδητοποιησει γιατι τωρα που γραφω εχω τα ματια δακρυσμενα, η για να ειμαι ακριβεστερος Κλαιω.

Με τον Δημητρη ειχαμε μιλησει ωρες πολλες για την ΕΛΛΑΔΑ, για τον Πολιτισμο, για τις αξιες. Ο Δημητρης Βοηθουσε ΟΛΟΥΣ. Προσφερε αδολα την γνωση του και την συμβουλη του για να στηριξει καθε αγαθη πραξη. Αλλα και στην Υπηρεσια , την ευαισθητη Υπηρεσια Εντελομενων Εξοδων (Νυν Υπηρεσια Δημοσιονομικου ελεγχου ΥΔΕ) απεδειξε οτι οταν θελεις να νικησει και να δικαιωθει το ΚΑΛΟ, "μπορεις να βρεις απολυτα συννομες λυσεις με πολυ αυστηρη εφαρμογη των κανονων αλλα αφενος με γνωση του Υπηρεσιακου σου αντικειμενου, αλλα  Ταυτοχρονα και με την απεραντη προθεση και πρακτικη "να βρεις λυσεις" για να πραγματοποιηθει το ΚΑΛΟ.

Υποδειγμα και Προτυπο Δημοσιου Λειτουργου, ειχε προσφερει αυτο που  μονο μια "προηγμενη οργανωση Πολιτειας" προσφερει. Με παραδειγμα τις ΗΠΑ μια οργανωμενη Πολιτεια, θεωρει συνταγματικη της Υποχρεωση να γνωστοποιει στον Πολιτη τα δικαιωματα του, αλλα  και να τον συμβουλευει ακομα πως να τα εφαρμοσει. (Αντιθετα βεβαια με τα εις το (μη δικο μας) Κρατος συμβαινοντα οπου το "ΕΔΩ" Κρατος προσπαθει να σε παραπλανησει και να αποικριψει -εστω και δια της πολυνομιας- τις δυνατοτητες δημιουργιας,  σε μια διαχρονικη αντιδικια κρατικου imperium με τους κατοικουντας την χωρα ταυτην Ελληνες, που δεν απεκτησαν ποτε την Ελληνικη Λαικη Κυριαρχια στην Πατριδα τους την Ε΅λλαδα.

Ο Δημητρης, σου γνωριζε παντα το νομιμο δικαιωμα που ειχε μια πραξη, και σε οδηγουσε σαν δασκαλος να το μαθεις και εσυ και να πραττεις ελευθερα και με γνωση.
Προσωπικα εμαθα πολλα απο την πειρα του Δημητρη στο Υπουργειο Οικονομικων, Φυσικα ηθελα να μαθω, αλλα  πανω απο ολα εκεινος ηθελε να σε μαθει.
Στην Πορεια του Δικαιωσε τον Ανθρωπο, τον ΕΛΛΗΝΑ, τον Μεσσηνιο, και ειχε συνειδητα Διαλεξει να ειναι με το ΚΑΛΟ.

Δημητρη θα μας λειψεις. Θα λειψεις απο πολλους, απο ολους εμας που μοιραστηκαμε μαζι σου τις ανησυχιες για την Πατριδα, απο ολους εμας που μοιραστηκαμε μαζι σου το τεκμηριωμενο ονειρο μιας Ελλαδας που μπορει να παραγει και να ευημερει..

Απο ολους εμας που βρεθηκαμε μαζι σου και στην Χιονιά, και στο καλοκαιρινο αερακι της Πλατειας Καρυτση, οπου και σε αδεια ευρισκομενος δεν επαψες ποτε να βρησκεσε κοντα στην Υπηρεσια να συμβουλευεις και να μαθαινεις τους νεοτερους και τους συνεργατες σου και να υπηρετεις την Ελλαδα και το ΚΑΛΟ.

Σε μια ανθωπινη ερημεια αλληλοσπαραγμου και κακιας, σταθηκες με ηρεμη δυναμη να εκπεμπεις τρυφεροτητα, στην Οικογενεια σου, στην Αξια Συζυγο σου, και σε ολους εμας που ειχαμε την ευλογια να συνταξιδευσουμε μαζι για την Ιθακη.







Με το Δημητρη Χαλβατζιωτη σε αναψυκτηριο της Πλατειας Καρυτση  25 Ιουλιου 2016 στις 12,26μμ





Δημητρη ελεγες συχνα οτι "Ο Ανθρωπος πρεπει να επιλεξει,  ή με το ΚΑΛΟ θα εισαι ή με το ΚΑΚΟ" και εσυ ειχες διαλεξει συνειδητα το ΚΑΛΟ.

Με αγαπη
Ανδρεας Αθηναιος