ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ



Ο Αρχαιολογικος Χωρος της Ελευσινας, ειναι απο τους πρωτους Αρχαιολογικους Χωρους που Ο Ιδρυτης μας Λογοτεχνης ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ , την 10ετια του 50 μας μυησε στο Ελληνικο Φως, ως παιδια.
Σημερα, μετα απο μισο και πλεον ..." αιωνα" επισκευθηκαμε με το Ιδρυμα Ελληνισμου τον Αρχαιλογικο Χωρο, στα πλαισια των σχεδιων και των προτασεων που θα εκπονησουμε

Ο ΑΡΧΑΙΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΟΙΜΑΤΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΨΗΛΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΥΛΟ ΑΓΑΘΟ. ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΩΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.... ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΗΙΝΑ ΟΠΛΑ.....
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ (C) 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 1955 ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ . ΜΕΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ -μη αρχαιολογικα- ΕΙΝΑΙ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.:
 ΑΚΡΟ ΔΕΞΙΑ... ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΙΝΉ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ . ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟ ΓΩΝΙΑΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΩΣΤΗ.

ΣΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΥΛΑΚΩΝ



Οι Φωτογραφιες που ακολουθουν ειναι απο τον Αρχαιολογικο χωρο της Ελευσινας το 1955 απο την Φωτογραφικη Μηχανη (Kodak) και φιλμ (Aqfa) του Περσεα Αθηναιου, και μας δοθηκαν απο το Αρχειο του Κοινωφελους Ιδρυματος Περσευς Αθηναιος το οποιο εχει και το (C).





Με την προυποθεση της αναφορας της Πηγης  " Φωτογραφια Περσεα Αθηναιου 1955 - Αρχειο Κοινωφελους Ιδρυματος Περσευς Αθηναιος", οι φωτογραφιες μπορουν να αναδημοσιευθουν* και να χρησιμοποιηθουν για Εκπαιδευτικους και Πολτιστικους Σκοπους, και για την Προβολη της Ελλαδας. 

* η οποια προσφορα του Περσεα Αθηναιου και των Ιδρυματων που συστησε η ενεπνευσε να συστηθουν, ειναι απολυτως Δωρεαν. "Ο Πολιτισμος οπως και καθε αυλη αξια δεν ειναι εμπορευσιμη".

EΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΜΕΣΩ...ΠΕΙΡΑΙΑ

Επιστρεφοντας απο την Ελευσινα μεσω Πειραια ........

















Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ...