ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΩΝ : ΕΝΩ ΑΝΑΒΕΙ Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΥΠΕΡΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ".Κάθε τόσο  ξεπετάγεται και ένας εκσυγχρονιστής και προαγωγός της απλοποίησης των πραγμάτων, και επιχειρηματολογεί ότι οι Εθνικές Επέτειοι και ο εορτασμός τους πρέπει και να καταργηθεί αλλά και να εξαλειφτεί από τα Σχολικά βιβλία, δηλαδή από το γνωστικό πεδίο των νέων γενεών.

Η Επιχειρηματολογία περίπου γνωστή και τα αληθινά κίνητρα που υποκρύπτονται πίσω από αυτήν πολλάκις αναλυθέντα.
Έχουμε ακούσει από επιχειρηματολογία δήθεν ειρηνιστών που δεν θέλουν τον πόλεμο (λες και υπάρχουν Άνθρωποι που τον θέλουν) , μέχρι τις αστειότητες ότι στην παρέλαση τα μηχανοκίνητα χαλανε την άσφαλτο και με τις εξατμίσεις τους μολύνουν το περιβάλλον.
Φαντάζεσθε την ίδια επιχειρηματολογία στην Επιστήμη και στα γνωστικά μας αντικείμενα? Φαντάζεσθε κάποιους που θα θεωρούσαν περιττές και για την πυρά όλες τις επιστημονικές δημοσιεύσεις μέχρι το χθες. Φαντάζεσθε την απαίτηση κάποιων να θέλουν επιλεκτικά να αφαιρεθούν από την βιβλιογραφία όλες ή κάποιες γνώσεις της επιστήμης στην εξέλιξη της και να κρατήσουμε μόνο τις δημοσιεύεις και την παραγωγή γνώσης του σήμερα.
Όσοι γνωρίζουμε την διαδικασία της παραγωγής καινούργιας γνώσης και την μεθοδολογία της έρευνας (Research Methods) , γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απλά γελοίο, αλλά θα ήταν κυρίως καταστροφικό διότι θα σταματούσε την επιστημονική εξέλιξη, και θα επέφερε τελικά επιστημονικό μεσαίωνα.


Η απόκρυψη της επιστημονικής γνώσης του Αμερικανικού Κραχ του 29 από τους Λαούς, επιτρέπει την επανάληψη του, στην Σημερινή Ευρώπη, με θύμα ΚΑΙ την Ελλάδα.

Η αποφυγή με κάθε τρόπο της γνώσης γύρω απο την πορεία του Ελληνισμού, ο εξευτελισμός ή η απαξίωση των θυσιών, η στρέβλωση των Ιστορικών γεγονότων (όπως….. ο συνωστισμός στην καταστροφή της Σμύρνης, ή οι "προσωπικές απόψεις" επί της γενοκτονίας των ποντίων, η απόκρυψη ή η στρέβλωση των μηνυμάτων των Ελληνικών Εθνικών Επετείων και Εορτών, έχει ένα άλλο σκοπό: Να μην διδαχτούν οι Λαοί, και Κυρίως Οι Έλληνες, αυτά που διδάσκονται μέσα από τα μηνύματα της Ιστορίας.

Πολιτιστικός Μεσαίωνας όπου καίγονται τα βιβλία και η ιερά εξέταση καίει την Ιωάννα της Λωρραίνης το έτος 2015!!


Τι διδάγματα δεν περνιωνται στον Ελληνικό Λαό μέσα από την απόκρυψη της γνώσης και των μηνυμάτων των Εθνικών Επετείων?


Και διευκρινίζουμε  Ελληνικών Εθνικών Επετείων γιατί οι Έλληνες δεν κάναμε ποτέ κατακτητικούς πολέμους, όχι γιατί στερούμεθα πολεμικών ικανοτήτων, αλλά διότι σαν φυλή και σαν Λαός, αναζητούσαμε την δικαίωσή μας και την ύπαρξή μας, στην Δημιουργία, στην κατάκτηση της Γνώσης και της Αλήθειας και όχι στο πλιάτσικο, κάτι που χαρακτηρίζει "βαρβάρους" όσους το πράττουν ως λαοί.

Αλλά πια είναι τέλος πάντων αυτά τα σοβαρά διδάγματα που πρέπει να αποκρυβουν. ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ, οτι "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΥΠΕΡΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ".


Το δίδαγμα της Μάχης του Μαραθώνα, όπου

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝ ΜΗΔΩΝ ΕΣΤΟΡΕΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΝ
Το επιχείρημα οτι μαθαίνοντας αυτό θα κάνουμε πόλεμο με το σημερινό Ιράν, στην Τεχεράνη του οποίου γεννήθηκε ο Πατέρας μου,  δεν στέκει ουτε για …….


Η Ναυμαχία του Αρτεμισίου όπου ο Περσικός στόλος τα έχασε βλέποντας κάποιους τρελούς να του επιτίθενται …και καταναυμαχήθηκε μεθορμισμένος στο Τρικέρι του Παγασητικού κόλπου……
Αλλά και η Θυσία του Λεωνίδα. Η ευτελής σκέψη θα θεωρήσει ότι ο Λεωνίδας ηττήθηκε. Η Μάχη των Θερμοπυλών όμως διδάσκει τουλάχιστον δυο απόρθητα πράγματα: Ότι οι Μάχες χάνονται από Εθνοπροδοτες, και το κοινωνικό δίδαγμα της καθημερινότητας είναι ότι η "προδοσία¨ είναι στίγμα, ακόμα και στον φίλο, την παρέα ή τον σύντροφο.

Σε ένα ανώτερο επίπεδο, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι Η Μάχη των Θερμοπυλών ήταν η πρώτη διακλαδική επιχείρηση Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το Στρατό και το Ναυτικό, και με το πρίσμα αυτό ο επιστήμων στρατηγικός αναλυτής τεκμηριώνει ότι η Θυσία του Λεωνίδα καθυστέρησε το Περσικό Πεζικό και έφερε την Νίκη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, και την ανατροπή των σχεδίων της τότε παγκοσμιοποίησης.


Η ΤΕΛΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΥΠΕΡΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ" ενοχλεί διαχρονικά την εξουσία. Αντίθετα η καλλιέργεια νοοτροπίας οτι "είναι αυτονόητο ότι συμβιβάζεσαι με τον ισχυρό" και υπακούς αναντίρρητα στις επιταγές του, είναι το εργαλείο της εξουσίας.

Ο Παπάγος είχε μέσα του αύτη την νοοτροπία και έλεγε «θα ρίξουμε μερικές ντουφεκιές για την τιμή των όπλων», ενώ είχαν δοθεί εντολές στην 8η Μεραρχία να υποχωρήσει σιγά σιγά και να παραχωρήσει εθνικό έδαφος. Ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας δεν υπάκουσε στην νοοτροπία του Δίκαιου του Ισχυρού, και έδωσε διαφορετικές διαταγές. Ο Ελληνικός Λαός? Μα ούτε πέρασε από την σκέψη του το δίκαιο του Ισχυρού, και έτσι έγινε το θαύμα του 40.

Στην πλέον ρεαλιστική ανάλυση, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν Άνθρωποι με θάρρος και ιδεολογία έτοιμοι για θυσία –άνθρωποι για όλες τις εποχές-, και άνθρωποι ιδιοτελείς και δειλοί  , που εύχεται κανείς να μην χειρίζονται τα κοινά. Οι Τελευταίοι θεωρούν ως αυτονόητη την Εξάρτηση και προσπαθούν με κάθε τρόπο, να μην υπάρχει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες η συλλογική ψυχική εγγραφή ότι "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΥΠΕΡΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ"

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ